The Courettes u Močvari

The Courettes u Močvari

The Courettes dolaze po prvi put u Močvaru isporučiti svoju dozu opasnog, prljavog, garažnog rock’n’rolla u četvrtak 13. lipnja.

Prljavi rock’n’roll. Ili bilo koji ‘prljavi’ žanr. Pročitali ste ovu sintagmu nebrojeno puta, ali nikada niste dobili jasnu definiciju što je to prljavo u zvuku određene grupe o kojoj se piše. Nismo sigurni da će vam biti jasnije ni nakon ove najave, ali The Courettes imaju sve što je potrebno da ih okarakteriziramo najprljavijim mogućim rock’n’rollom. Njihov zvuk je žestok i beskompromisan, zvuk nije produkcijski uljepšavan, a energija je nevjerojatna. Ovakve bendove nemate priliku često čuti, ovakav prljavi rock’n’roll nije nešto na što svakog dana nailazite.

The Courettes su osnovani u Danskoj prije desetak godina, a ovaj duo je sastavljen od pjevačice i gitaristice Flavije Couri, koja je rođena u Brazilu, te bubnjara Martina Courija. Ljubavni odnos u privatnom životu pretvorili su u eksplozivni odnos na pozornici, a od početka svojeg rada kao svoj zvuk su odabrali garažni rock u kombinaciji s old school punkom te primjesama popa šezdesetih i psihodeličnih zvukova.

Prvi album, “Here Are The Courettes” objavljen je 2015. i odmah je dobio odličan prijem kod publike i kritike. Uslijedili su brojni koncerti, ali i novi singlovi, EP-i te pojavljivanja na raznim kompilacijama s kojima su malo po malo dobivali sve veću pažnju u cijelom svijetu. To ih je i dovelo do britanske izdavačke kuće Damaged Goods koja je poznata po mnogim sjajnim izdanjima poput onih bendova Buzzcocks, Manic Street Preaches, Atari Teenage Riot ili New Bomb Turks.

Prije dvije godine su za Damaged Goods objavili album “Back in Mono” koji je naišao na fantastične recenzije uglednih časopisa i web stranica poput Mojo, Roling Stones, Louden Than War, Vive Le Rock i drugih. Takvu popularnost The Courettes su iskoristili za ono što najbolje znaju – koncerte. Od objave tog albuma do danas odsvirali su više od 300 koncerata u klubovima i na festivalima, a pozornicu su dijelili s grupama poput The Sonics, The Pretty Things, Holly Golightly, The Bellrays, Jon Spencer, B52 ́s, Stray Cats, Kitty, Daisy and Lewis, Gang of Four, Weezer ili Franz Ferdinand.

Vrata 20h
Koncert 21h

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X