The Lovecraft Sextet i Merakhazaan u Močvari

The Lovecraft Sextet i Merakhazaan u Močvari

Darkjazz je novi program u Močvari, a 3. ožujka predstavit će ga The Lovecraft Sextet i Merakhazaan. Koncert će biti sjedećeg karaktera s limitiranim brojem karata.

The Lovecraft Sextet su još jedan projekt najdužeg dreda u začudnoj mjuzi – Jasona Köhnena. Staž je gradio u divljačkom brakecoreu Bong-Ra, pa se pozabavio novim pristupima učmalim žanrova kroz The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble i The Mount Fuji Doomjazz Corporation. Kako bi što bolje opisao svoje nove glazbene tekovine, multi-instrumentalist Köhnen je skovao termin koji smo i sami objeručke prihvatili. Na ruševinama stabilne strukture rođen je “darkjazz”, ujedno i ime njegovog “Darkjazz” EP-a iz sada već davne 2001. godine.

Nakon razlaza TKDE i TMFDJC i kratkoživućeg The Thing With Five Eyes, počinje fascinacija arapskim ljestvicama te u radnju ulaze novi instrumenti, nakon čega se polako formira projekt s Dmitryjem El Demerdashiem, bivšim članomPhurpe, kao i vokalisticom iz avangardnog metal benda Thy Catafalque Martinom Hórvath. Köhnen ide još dalje. Darkjazz lutanje će istovremeno biti zvučna kulisa vašeg omiljenog horrora koliko i nemoguć spoj klasike i black metala gdje se tu i tamo potkrade i kakva synthom inducirana koma. U tom košmaru se rodio The Lovecraft Sextet.

Da ludilo među članovima benda ne bi prestalo brine se i bubnjar Balázs Pándi koji hardcore punk korijene iz Human Errora nadograđuje svirajući za oca divlje elektronike Merzbowa. Gostovao je i kod KK Nulla, Trevora Dunna, Thurstona Moorea, Jima Jarmuscha… i zajedno s Jason Köhnenom je svirao u bendu Wormskull.

The Lovecraft Sextet su mulidisciplinarana priča kao i podrijetlo glavna im autora. Izlaze audioknjige, art i štošta još što nitko od nas nije znao do sada o njima. Ovo je unikatna glazbena kombinacija heretika koja se ne smije propustiti. A i dio VIS-a ste mogli vidjeti u The Truth Lies in The Black Void, koje smo ugostili u listopadu 2023.

S njima dolazi i dvojac kontrabasa na looperima i povremenim distorzijama, Merakhazaan. Momci vješto spajaju klasičnu glazbu s začudnom post rock atmosferom koju proizvode za ovaj žanr posve netipičnim instrumentima. Njima je također istraga prioritet. Nikada nisu zatvoreni u strahu jednog repetitivnog rifa, već stalno nadograđuju sami sebe i gube se zvučnim prostranstvima.

Vrata 19:30, koncert 20:30
Upad u pretprodaji: 14 €
Upad na dan događanja: 19 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X