The Macrh Violets i The Bellwether Syndicate u Boogaloou

The March Violets

U nedjelju 15. listopada u Hrvatsku će po prvi put doći Britanske post-punk / goth rock legende The Macrh Violets, a s njima The Bellwether Syndicate, bend legende punk i goth scene iz Los Angelesa Williama Faitha koji je svirao u Christian Death, Shadow Project, Mephisto Waltz i osnivač je grupe Faith + The Muse. Kao uvod u ovu posebnu večer će nastupiti zagrebački darkeri Phantasmagoria koji ove godine slave 35 godina postojanja, a glazbu će prije i poslije koncerta puštati DJ Tomi Phantasma.

The March Violets su osnovani 1981. godine u britanskom gradu Leeds. Dolaze s post punk scene, a svoju su glazbu počeli stvarati po uzoru na svoje sugrađane The Sisters Of Mercy čija izdavačka kuća Merciful Release im je 1982. objavila prvi EP „Religious as Hell“, a nakon toga i singl „Grooving in Green“ naredne godine. The March Violets osnivaju svoju izdavačku kuću Rebirth records i objavljuju kultni singl singl „Crow Baby“ s kojim postaju jedni od glavnih aktera britanske goth scene i jedan od zaštitnih znakova tadašnjeg najpopularnijeg goth okupljališta, londonskog Bat Cavea. Nakon toga objavljuju svoj najveći hit sve do današnjih dana „Snake Dance“. Godine 1984. objavljuju album „Natural History“, a 1985. „Electric Shades“ da bi 1987. godine prestali s radom sve do 2007. kad se ponovo okupljaju, pa 2013. objavljuju album „Made Glorious“, a 2015. „Morality“.

The Bellwether Syndicate osnovao je 2011. William Faith sa svojom partnericom, voklaisticom “Scary Lady Sarah” Rose Faith, a na ovoj turneji promoviraju svoj novi album „Vestige & Vigil“ koji je proglašen za jedan od najzanimljivijih albuma na novoj dark sceni zbog spoja žestokog old school post punk zvuka s modernim dark izričajem.

Zagrebačka Phantasmagoria ove godine slavi 35 godina postojanja pa će tako na repertuaru biti uglavnom starije, pa i neke vrlo rijetko izvođene pjesme i to će biti sjajan uvod za ovaj post punk / goth rock spektakl.

Vrata se otvaraju u 19:00 sati, u 20:00 sati će na pozornicu izaći Phantasmagoria, u 21:00 sati The Beelwether Syndicate, a u 22:00 The March Violets. Cijena ulaznica iznosi 20 € early bird (prvih 100 ulaznica), 25 € regularne ulaznice i 28 € na dan koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X