Tight Grips i Killed A Fox u KSET-u

Tight Grips i Killed A Fox u KSET-u

U četvrtak, 27. travnja u KSET-u je prava i opaka garage rock kombinacija. Nastupaju Tight Gripsi, a podršku će im pružiti Killed a Fox.

Tight Grips je trio čije energične nastupe karakterizira žestok, ali na momente ambijentalan te eksperimentalan zvuk. Bend iza sebe ima dva albuma, mnoštvo klubskih i festivalskih nastupa te nekoliko glazbenih nagrada. Svakako ne propustite čuti njihov novi album koji izlazi na proljeće 2023. godine.

Tight Grips, trio koji osam godina aktivno kroji svoj zvuk u mulju, ali i na pozornicama. Zadnjih godina to je tamniji eksperimentalni zvuk mono-syntha popraćen na momente etno i heavy elementima. Bend je nastupao na mnoštvu regionalnih festivala, ali se otisnuo i na mini turneju u Engleskoj. Za svoje nastupe, ali i studijski rad, trojac je zaprimio i nekoliko glazbenih nagrada u proteklim godinama. Uz dosad dva vlastita izdanja “Storyline” te “Move Along”, bend priprema i treće koje bi trebalo biti dostupno na proljeće 2023. godine. Zadnje nastupe benda karakterizira eksplozivnost blues/rock, gotovo grunge seta, isprepletenog eksperimentalnim momentima.

Tight Grips je rock trio koji je nastao u ljeto 2014. godine kada je ujedino i snimio svoj prvi demo album pod nazivom “Tight Grips”. Snimljeni materijal i snažna volja omogućili su bendu da u nadolazećim godinama odradi pozamašan broj koncerata u regiji. Nakupljajući kilometre bend je skupio i dosta materijala koji je onda objavljen 2016. godine kao prvi ozbiljniji album pod nazivom “Storyline”. Objavljeni materijal i eksplozivna energija prilikom nastupa bendu su otvorili mnoga vrata, tako je Tight Grips te iste godine pobjedio na jubilarnom 20. HGF-u (Hrvatskom Glazbenom Festivalu) čime je proglašen najboljim demo bendom u RH u sezoni 2015/2016..

Nakon pobjede na HGF-u za Tight Grips sve je išlo u pravome smjeru, bend je zasvirao na najvećim festivalima u regiji od kojih valja istaknuti Ferragosto Jam, Hoomstock, Rocklive, Bedem Fest, Tesla Radio Festival, Pickup Music Festival … Nakon vatrene 2016. godine bend se 2017. godine otisnuo na mini turneju u Velikoj Britaniji što je bendu dalo potpuno novo iskustvo. U Velikoj Britaniji bend je zasvirao na velikom festivalu u Cotswoldu (zajedno s Hoosiers i Dr. Feelgood), radio postaji te u klubu The Grove Tavern u Bournemouthu. Povratkom iz Velike Britanije bend je pošao ravno u studio gdje je do 2018. godine snimao novi materijal ponekad svirajući svirke u regiji. Kada je došlo vrijeme novi materijal je bio izbačen kao drugi studijski album “Move Along” na kojem se osjetio mali preokret u zvuku benda, isti je postao ponešto siroviji – oblikovan cestom.

Ovih dana u 2023. godini bend snima svoj treći album “Jewels”, koji će biti osjetno drugačiji od preostalih izdanja, radi se o konceptualnom albumu ponešto mističnijeg, eksperimentalnog te tamijeg zvuka. Bend vjeruje da je spreman napraviti nešto novo, nešto u čemu ih neće ograničiti baš ništa. Za sada je izbačen demo single “Raft” koji se može pronaći na YouTube kanalu benda.

Killed A Fox žestoki bend koji nema ništa protiv lisica niti drugih životinja. Djeluju od 2006. godine i smatraju se jednim od najboljih bendova iz Hrvatske i regije. Svaka pjesma je drugačija, a njihov poseban glazbeni izričaj je mješavina raznih rock žanrova. Sound of the Fox uvelike je definiran grunge pjevanjem Kristiana Štrbca (Chris Ian) gdje lijepa melodija postaje tipičan vrisak. Killed a Fox zasigurno će privući pažnju ljubitelja žestokog zvuka. Killed a Fox su definitivno jedni od perjanica alternativnog zvuka koji se bazira na stoner rocku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X