Tihomir Pop Asanović u Petom kupeu

Tihomir Pop Asanović

Sedamdesete su godine u bivšoj državi bile zlatno kreativno doba za muzičke žanrove poput funka, jazza i progresivnog rocka, a jedna od ključnih figura bio je Tihomir Pop Asanović, po mnogima i jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima. Ovaj klavijaturist i skladatelj goleme energije posljednjih se godina vratio svirkama, a s posebnom pažnjom priprema koncert 2. veljače u Petom kupeu.

Tihomir Pop Asanović je ranih 70-ih bio jedan od osnivača kultne grupe Time, da bi potom objavio dva samostalna albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“ koji i danas djeluju svježe zbog perfektne svirke, sjajnih aranžmana i autorske lucidnosti. Na tim je albumima uz brojne vrhunske instrumentaliste surađivao i s nekima od najpoznatijih vokalista poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček i Dade Topića. Uslijedili su i angažmani u bendovima Jugoslavenska pop selekcija i Septembar gdje je također došla do izražaja Asanovićeva svestranost.
Nakon nekoliko desetljeća, ozbiljnije se vraća na domaću scenu 2018. uspjelim reizdanjima albuma „Majko Zemljo“ i „Pop“, a potom i novim albumom „Povratak prvoj ljubavi“ na kojem je ponovo okupio respektabilnu ekipu glazbenika.
U međunarodnoj postavi koja će nastupiti u Petom Kupeu nalaze se:
Stela Šmit – vocal
Jimi Milovan – gitara
Davor Črnigoj – bas
Antun Profeta – bubnjevi
Dirty Hairy – udaraljke i gramofoni
Amir Gwirtzman – saksofon i flauta
Na repertoaru su klasici sa sva tri samostalna albuma uz još neobjavljeni noviji materijal. Uz sam koncert, Dirty Hairy će puštati neke od dragulja iz doba ex-yu funka i sličnih žanrova.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X