Tony Buck (The Necks) i Gianni Gebbia u Začaranoj Močvari

Tony Buck (The Necks) i Gianni Gebbia u Začaranoj Močvari

Australska grupa The Necks sigurno je jedan od najznačajnijih jazz izvođača posljednjih 30-ak godina. Oni su svojedobno često gostovali u Zagrebu i u pravilu odrađivali rasprodane koncerte, a 13. travnja u Močvaru dolazi njihov udaraljkaš Tony Buck s novim projektom u kojem surađuje s talijanskim glazbenikom Giannijem Gebbijom.

Sve ono što krasi The Necks, avangardni jazz u kombinaciji s eksperimentalnom, minimalističkom glazbom, ali i krautrockom, važi i za solo rad Tonyja Bucka. Iako je on s The Necksima objavio ogroman broj izdanja, i dalje ima snage i energije za rad na drugim projektima. Uostalom, to vrijedi i za preostali dvojac The Necksa, Chrisa Abrahamsa i Lloyda Swandona – njih trojica su ukupno snimili više od 300 albuma…

Sličan je i Gianni Gebbia. Ovaj talijanski saksofonist i flautist godinama je radio i snimao s raznim projektima, a na glasu je kao jedan od značajnijih talijanskih jazz glazbenika posljednjih 30-ak godina. U posljednje vrijeme rado snima glazbu inspiriranu srednjovjekovnom i renesansnom glazbom, a saksofon i flautu često zamjenjuje nekim tradicijskim puhačkim instrumentima. Buck i Gebbia dolaze u Zagreb promovirati svoj prošlogodišnji album pod nazivom “The Fruitful Darkness”. Za taj materijal su sami rekli kako je inspiriran raznim utjecajima, ali prevagnuli su Gebbijini interesi za srednjovjekovnom i renesansnom glazbom. Album nosi impresivna, 32 minute duga skladba “The Lorrain’s Mirror Suite”, na coveru je motiv Caravaggiove slike “Marta i Marija Magdalena”, a sve zajedno će uživo donijeti pravi užitak ljubiteljima jazza.

Vrata 21:45, početak 22:00
Upad u pretprodaji: 8 €
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 90,41 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X