Brio i DJ Casio u koprivničkom FUNK-u

Trokut i Brio

Koncert electronic jazz sastava Trokut koji se trebao održati 8. listopada u koprivničkom FUNK-u je otkazan zbog bolesti, ali nije sve izgubljeno jer tu je glazbeni sastav DJ Casio koji je izvrsna zamjena u svakoj prilici i neprilici.

Koncert zajednički organiziraju Jazz klub Koprivnica u sklopu ciklusa ‘Jazz From the Woods’ i AK Galerija u suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture Koprivnica. Ulaz je slobodan.

Koncert BRIO – 21:00h

Neven Krajačić – bubnjevi
Gordan Krajačić – el.gitara

Brio su zagrebački free noise jazz dvojac koji djeluje od 1998. godine. Članovi ovog dua bili su vrlo aktivni na zagrebačkoj punk-rock i noise-rock sceni, a kasnije se u potpunosti posvećuju izvođenju slobodno improvizirane glazbe. Kritičari opisuju njihove nastupe kao “improvizacijski spoj bubnja i gitare koji jednostavno krši sve pred sobom poput pomahnitale kiše asteroida, ne ostavljajući niti sekunde vremena za predah”.

Brio su bili, i dalje svjesno ostali – ‘off’ (ili možda ‘off-off’), a svojim, kako sami kažu, nužnim istraživanjem granica kompozicije i improvizacije, zvuka i tišine, buke i muzike, znatno su otežali njihovo svrstavanje u one poznate, (prečesto) prašnjave niše suvremene glazbe.

Stoga bi za najavu koncerta od pomoći bilo navesti samo neke od glazbenika-umjetnika s kojima su Brio dijelili stage i/ili aktivno surađivali: Peter Brotzmann, Mats Gustafsson, The Ex, Triage, The Chicago Undergorund Duo, Wilbert de Joode, ZU, Mathew Shipp, Gorge Trio, Katie Duck…

Posljednji album pod nazivom „Acid Cock“, objavili su za renomiranu Long Song Records iz Milana, a live koncert će bendu , osim predstavljanja koprivničkoj publici, ujedno poslužiti kao još jedan live-test zvučnog materijala za nadolazeći studijski album koji je trenutno u pripremi.

Koncert DJ CASIO – 22:00h

Izvrsna zamjena u svakoj prilici.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X