Vraća se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode u Vruji

Vel’ka mišalica se vraća! Jedini prosvjed uz kupanje i sunčanje koji zbilja daje rezultata, ove godine dobiva novu dimenziju. Na II. festival Melodije betoniranog Jadrana nastupit će dvadesetak glazbenika, headlineri su Severina, Amira Medunjanin i Edo Maajka. Treba li ikoga tu posebno predstavljati?

Stiže Žan Jakopač iz Šo Mazgoona, dolazi kultni umjetnik i performer Ivica Jakšić Čokrić Puko s Bola koji ni nama nije htio otkriti što će otpjevati.

U Vruja Bendu su ponajbolji glazbenici s Rivijere koji čine instrumentalnu pratnju, a tu je i otkačena splitska Rokolomotiva, dok će se za malo jazza pobrinuti sjajna Ma Bossa!

Bit će tu još dobro znanih imena i glasova, a na vama je da rezervirate subotu 2. srpnja isključivo za Vruju! Dotad se sprijateljite s nekim tko ima brodić ili kaić ili pedalinu i doplovite u najljepše razorenu uvalu na svijetu.

Uz Melodije betoniranog Jadrana, očekuje vas i program performansa. U pripremi je ritualno prizivanje bagera, zajednička molitva za ukazanje teške mehanizacije, kao i Psihijatar na Vruji – Besplatna psihijatrijska pomoć za stradale u kontaktu s državnim institucijama.

Na drugom Festivalu bespravne gradnje i devastacije prirode:
– tražimo rušenje ilegalnih objekata na Vruji i procesuiranje ne samo investitora nego i svih odgovornih koji su dopustili da devastacija traje dva desetljeća
– pozivamo na hitnu sanaciju opasnih, potencijalno kancerogenih ostataka bivše tvornice ferolegura u Dugom Ratu, čijim odgađanjem država krši vlastite zakone, a više o tome zna Građanska inicijativa ZA Dugi Rat
– tražimo kontrole nad dohranama/proširivanjima plaža, kazne za odgovorne osobe koje nasipaju more zabranjenim materijalima poput zemlje i novcem građana uništavaju ekosustav
– prosvjedujemo zbog tromih institucija koje sporo ili nikako ne uklanjanju bespravne objekte na pomorskom dobru.

Pa ajde nemoj doć’.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X