Zadarski Derivat #04 dovodi Partibrejkers, Porto Morto, Cesar Palace, Seine i Rich Man

Zadarski Derivat #04

Derivat #04 program festivalskog karaktera, dobre glazbe i druženja, nakon održane i preživjele zadnje dvije nezgodne godine i velikih bendova kao što su Repetitor, La jungle, Let 3, ABOP i drugih, ove godine u punom kapacitetu predstavlja Partibrejkers, Porto Morto, Cesar Palace, Seine i Rich Man.

Program započinje u 18 sati, 25. lipnja sve do 02 sata na lokaciji Kapetanski park koja nakon dugo godina dobiva veliki glazbeni spektakl.

Najveći rock and roll bend u regiji Partibrejkers u četrdesetoj, jubilarnoj godini postojanja treći put u Zadru.

U četrdesetoj godini djelovanja Partibrejkers su i dalje moćan rock n roll stroj koji isporučuje upravo ono što sam rock n roll i jest.

Nakon nastupa s legendarnim Motorheadom u Jazinama krajem osamdesetih i prije desetak godina na Junfu, Partibrejkers ponovo nastupaju na Kapetanskom. U četrdeset godina trajanja nisu bili čest gost zadarske publike, tim je veće zadovoljstvo predstaviti ih u godini obilježavanja ove moćne obljetnice, kao i u godini povratka događajima oslobođenih strogih epidemioloških mjera. Opasno dobra, rudimentalna svirka, Canetovi statementi koji su obilježili generacije poklonika, rhythm ‘n’ blues u svom esencijalnom obliku elementi su od kojih je sastavljen izraz Partibrejkersa. Za povratak koncertima na kojima izvođači i publika zajedno stvaraju onu pravu, plemensku rock atmosferu – Partibrejkers su upravo taj band.

Vrhunski line up uz Brejkerse čine Porto Morto, orkestar muzičara mlađe generacije. Kažu da se bave umjetnošću i da stvaraju portopop. Kritika ih smješta u mix rocka, progresivnog popa i indie elektronike. Kategorija naravno nije važna, koliko je važan onaj dobar vibe, a Porto Morto ga sigurno ima.

Uz Porto Morto nastupa trio Seine, alternativni rockeri koji su pokupili utjecaje od Pixiesa (izmjena energičnijih i laganijih dijelova pjesama), Radioheada (generalno klaustrofobnija atmosfera u većini pjesama), tradicionalnog folka i etna.

Ovaj bogati line up otvaraju energični zadarski rokeri Rich Man koji su nedavno izdali album za Slušaj najglasnije. Za sam kraj Derivat nudi plesnu poslasticu iz Berlina, Cesar Palace. Majstor bubnja i elektronike nevjerojatne sviračke energije i plesnog ritma.

Događanje započinje laganim druženjem u šumici na Kapetanskom u suradnji s Brlog zadružnom pivovarom uz program Brlog craft room, prodajni sajam rukotvorina i buvljak. Teatro VeRRdi, organizator Derivata ove godine želi odati počast i nastaviti inicijativu pomoći našem dragom sugrađaninu legendarnom basisti Momi Beduinu skupljanjem priloga za nužnu medicinsku pomoć umjetniku u njegovoj poodmakloj dobi.

Ulaznice je po cijeni od 110 kn na prodajnim mjestima: Caffe 72, Trooper bar, Dejbrew pub i u Pizzeriji Pape u Benkovcu. On line ulaznice je moguće kupiti ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X