Facebook potpisao ekskluzivni ugovor s Warner Musicom

Facebook je potpisao novi sporazum o licenciranju s glazbenom kompanijom Warner Music, sporazum sličan onome koji je nedavno postignut s kompanijom Universal Music Group.

  • 4
    Shares
Ulaz u sjedište Facebooka u Menlo parku (izvor: Wikipedia)

Facebook je dogovorio novi ugovor o licenciranju s Warner Musicom koji će korisnicima omogućiti da u svojim postovima na Facebook društvenoj platformi slobodno koriste glazbu koju potpisuju umjetnici Warnera.

Sporazum stiže tek nekoliko mjeseci nakon što je postignut sličan dogovor s Universal Music Group (UMG) ali i Sony/ATV, jednim od najvećih svjetskih glazbenih izdavača.

Na ovaj način Facebook nastoji ojačati svoju poziciju kada je u pitanju licenciranje glazbe, a poslovni stručnjaci na ovaj potez gledaju kao napredak u kontinuiranom suparništvu s YouTubeom u vlasništvu tvrtke Google.

Facebook ugovor s Warner Musicom tako će omogućiti korisnicima te društvene platforme i Instagrama da u svojim privatnim porukama i javnim postovima slobodno objavljuju i dijele glazbene spotove Warnerovih izvođača. Taj impresivan popis uključuje i umjetnike poput Ed Sheerana, Gorillaz, Cardi B. i ostale.

  • 4
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X