Facebook traži posao

Kad si na burzi – onda tražiš posao. To je bar jasno. Facebook je odnedavno na burzi…

Zajednica koja se okuplja oko nekog brenda i nema baš karakteristike neke strukturirane grupe, nema nekog zajedničkog interesa, emocije ili potrebe

Dakle zajednica koja se okuplja oko nekog brenda i nema baš karakteristike neke strukturirane grupe, nema nekog zajedničkog interesa, emocije ili potrebe. Ono što ih sigurno povezuje je samo da su okinuli gumb lajk. Da se razumijemo među FB lajkerima nekog brenda ima i onih čiji lajk stvarno znači lajk i nisu svi lajkovi oko FB stranica brendova plaćeni.
Pošteno se čini da FB uzima novac od firmi koje žele biti i jesu na FB-u, ali baš da nezasitno želi još i još dolara, da baš bude milijuni, avioni, kamioni dolara kojih nikad dosta?

Ne znam je li znate, da FB od nedavno s onima koji upravljaju grupama tj. komjuniti menadžerima koji objavljuju postove na stranicama, bez pardona komunicira – plati ako hoćeš da te vide svi u tvojoj zajednici. Moglo bi se i reći da Facebook štiti korisnika, pojedinca od spam postova stranica koje ste lajkali. A što je s onim postovima koje bi vi kao korisnici stvarno htjeli vidjeti? S druge strane, ako netko plati – to nije onda spam, a ako ste brzi na lajku i lajkate sve i svašta zašto da vam neki server ili algoritam ili dolar određuje što ćete vidjeti, možda baš taj neki komad algoritma vam ne proslijedi neki post kojeg bi baš htjeli vidjeti, relevantan je za vas i koristi vam.

Da pojasnimo stvari. Lajkali ste neku stranicu i time odlučili da vam postovi s iste budu vidljivi na vašem timelineu. No dobijete svaki peti ili deseti post, ovisno kako je Facebook procijenio po vašem prijašnjem lajkanju i klikanju kakav sadržaj volite. U isto vrijeme isti taj Facebook komjuniti menadžeru šalje statistiku da je vidljivost postova među onima koji su dobrovoljno dali lajk nekoj stranici svega 30 posto. I odmah nudi opciju: Želiš da te vide svi? (oni koji su to već jednim klikom na taj ‘“Like“ o tome odlučili). I to naravno košta. E pa sad, zamislite situaciju u kojoj ste se pretplatili na nečiji newsletter, ali mail servis sam odlučuje o tome hoćete li dobiti taj newsletter ili ne, ovisno o tome plaća li onaj tko ga šalje neki ekstra novac za uslugu koja je, eto, besplatna.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=anwy2MPT5RE[/youtube]

Može se reći, da ako vas nešto i zanima da ćete to i naći, ali nekako je Facebook i ulijenio svoje korisnike, pa ako nešto korisniku nije docurilo na Facebooku, to se nije ni dogodilo, a da i ne spominjem da zapravo ona primarna namjena međusobne komunikacije među prijateljima i nije više u prvom planu, jer na FB-u među prijateljima sigurno imate i one koje ne da ne poznajete, već i ne postoje.

Možda će neki Forest Gump umjesto „Life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.” izreći „LIKE is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.” ili možda još bolje „Facebook is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Članstvo socijalističke omladine trajalo je do 27 godine, a članstvo na FB-u traje vječno, iako se možete iščlaniti u svakom trenutku – vi ste na FB-u zato što FB- treba vas, da bi namaknuo kamione novca koji mu trebaju.

Znate da je FB na burzi, a ako imate nekog na burzi, prijatelja, curu, dečka, roditelja, ili ste vi na burzi znate koje je to sranje, i znate da oni koji su na burzi traže posao, a Facebook od kad je na burzi samo traži još novaca i to nimalo pristojno. Tko zna možda ni za vas uskoro neće biti besplatan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Idi na Vrh
X