Facebook ulazi u glazbeni streaming biznis

Nakon što je uz brojne kontroverze Apple sa svojim Apple Musicom ušao u glazbeni streaming biznis, iz još jedne velike kompanije dolaze informacije o pokretanju vlastitog servisa te vrste, piše Guardian.

Mark Zuckerberg, šef Uprave Facebooka (Izvor: Wikipedia)
Mark Zuckerberg, šef Uprave Facebooka (Izvor: Wikipedia)

Radi se o Facebooku, odakle se neslužbeno saznaje kako se u prvoj fazi radi na pokretanju vlastitog video streaming servisa. Na taj način iz Facebooka nastoje preuzeti zaradu koju sada ostvaruju servisi poput YouTubea s kojeg korisnici ove društvene mreže obilno koriste glazbene sadržaje.

Ovaj servis trebao bi biti pokrenut u sljedećih nekoliko mjeseci. Njegovim pokretanjem, čelni ljudi Facebooka smatraju, stvorili bi se uvjeti i za razvoj samostalnog audio streaming servisa po uzoru na Deezer, Spotify, Apple Music i druge.

Vrijeme pokretanja audio streaming servisa još uvijek nije poznato, ali iz Facebooka će vjerojatno požuriti ako se uzmu obzir podaci koji govore o velikom rastu popularnosti ovih usluga.

Naime, prošle godine broj pretplatnika streaming servisa porastao je u svijetu za 46,4 posto, pružatelji tih usluga ostvarili su 39 posto veće prihode, što ih čini najbrže rastućim globalnim biznisom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X