Facebook ulazi u glazbeni streaming biznis

Nakon što je uz brojne kontroverze Apple sa svojim Apple Musicom ušao u glazbeni streaming biznis, iz još jedne velike kompanije dolaze informacije o pokretanju vlastitog servisa te vrste, piše Guardian.

Mark Zuckerberg, šef Uprave Facebooka (Izvor: Wikipedia)
Mark Zuckerberg, šef Uprave Facebooka (Izvor: Wikipedia)

Radi se o Facebooku, odakle se neslužbeno saznaje kako se u prvoj fazi radi na pokretanju vlastitog video streaming servisa. Na taj način iz Facebooka nastoje preuzeti zaradu koju sada ostvaruju servisi poput YouTubea s kojeg korisnici ove društvene mreže obilno koriste glazbene sadržaje.

Ovaj servis trebao bi biti pokrenut u sljedećih nekoliko mjeseci. Njegovim pokretanjem, čelni ljudi Facebooka smatraju, stvorili bi se uvjeti i za razvoj samostalnog audio streaming servisa po uzoru na Deezer, Spotify, Apple Music i druge.

Vrijeme pokretanja audio streaming servisa još uvijek nije poznato, ali iz Facebooka će vjerojatno požuriti ako se uzmu obzir podaci koji govore o velikom rastu popularnosti ovih usluga.

Naime, prošle godine broj pretplatnika streaming servisa porastao je u svijetu za 46,4 posto, pružatelji tih usluga ostvarili su 39 posto veće prihode, što ih čini najbrže rastućim globalnim biznisom.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X