Fenderova studija pokazuje da 50% novih svirača gitare čine mlade žene

Budućnost je svakako ženska, a naročito se to, čini se, odnosi na glazbu.

  •  
  •  
Warpaint u Tvornici kulture (Foto: Tomislav Sporiš)

Nova studija gitarskog konglomerata Fender otkriva da žene sada čine više od 50% novih, svježih, nadolazećih gitarista diljem SAD-a i Velike Britanije.

“Današnji svirači odrasli su u različitim kulturnim kontekstima i taj popularni glazbeni krajolik bitno je drugačiji. Umjetnici poput Mure Mase, Tash Sultana, Youngr, Daniela Caesara, Grimes ili Eda Sheerana mijenjaju način na koji se gitara koristila u prošlosti”, kaže direktor tvrtke Fender, Andy Mooney. “Kao robna marka, Fender je predan kreiranju alata – kako fizičkih tako i digitalnih – koje ta generacija novih glazbenika treba za samoizražavanje, što odmah što u budućnosti.”

Rezultati studije odraz su velike Fenderove ankete provedene još prije 3 godine, a konačni zaključci tjeraju tvrtku da ponovno osmisli i drugačije kalibrira svoje promotivne kampanje, recimo uvođenjem gitara koje su fokusirane na generaciju Millennialsa i bendove poput Warpainta i Bully.

“Činjenica da od svih svirača gitare žene čine oko 50% bilo je veliko iznenađenje kako našem timu u SAD-u tako i ovima u Velikoj Britaniji”, priznao je Mooney Rolling Stoneu. “Neko je vrijeme postojala tendencija da se to nazove “efektom Taylor Swift”, no Swiftova je u međuvremenu krenula dalje i više gotovo da i ne svira gitaru na pozornici. Naravno, nazivajući ovo nekakvim “fenomenom” ili pokušavajući to objasniti “efektom Taylor Swift”, zastrašujuće je samo po sebi. Ako ništa, to samo daje nekakav vjetar u krila tvrdnjama da su žene za gitarom više mit nego realnost. No, ovo istraživanje pokazuje da smo čitavo vrijeme bili daleko od istine.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X