Fil Tilen novim u novom spotu ‘Ko vam je reko’ sebe metaforički lansirao na Mars

Novim singlom ‘Ko vam je reko’ Fil Tilen predstavlja hrabre iskorake u nepoznato. U autorskom i glazbenom produkcijskom dijelu surađivao je s novim ljudima – Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, potpisao je ugovor za Universal Music Hrvatska te je snimio animirani videospot.

Fil Tilen
Fil Tilen

„Pjesma „Ko vam je reko“ je odgovor na trenutno stanje u zemlji, ali i na Zemlji. To što se metaforički lansiram na Mars je odraz mog unutarnjeg nezadovoljstva svojom okolinom i ljudima. Raketu sam morao izgraditi od glomaznog otpada i smeća, jer samo to sam pronašao oko sebe. Za raketno gorivo koristim ljudsku zlobu, zavist, neimaštinu, lažna obećanja i pohlepu. Moje zeleno odijelo u kojem odlazim na Mars daje odgovor na ono za čim tragam i identično je onom koje nosi Mali Princ u istoimenoj noveli Antoinea de Sainta-Exuperyja“, istaknuo je Fil Tilen.

Videospot djelo je renomirane animatorice Ire Bulić aka Nisamtapir i PULSAR Produkcije.

„Animirani spot je meni osobno draga forma jer spaja strogu namjenu i umjetničku slobodu. Glazba u spotu vodi glavnu riječ, animacija se razvija oko glazbene strukture i podvrgava glazbenim zakonima. Fil Tilen je zanimljiv umjetnik, čovjek s dobrim idejama i iako su nam se u početku razilazile ideje oko spota, njegova razmišljanja i vizije su mi pomogle da u konačnici napravimo spot s kojim smo svi zadovoljni. Nadam se da će i publika uhvatiti barem dio atmosfere, ne samo Tilenovog Marsa, nego i samog radnog procesa, koji je jednako bitan kao i konačni rezultat“, rekla je Ira Bulić.

Spot je komentirao i Velimir Grgić iz Pulsar produkcije: „Video za Fila Tilena prvi je animirani uradak Pulsar Produkcije i iznimno smo ponosni što je upravo Fil Tilenov angažirani ljetni hit njegov soundtrack; odlična Irina animacija savršeno je komplementarna prirodi pjesme. Rezultat je odličan paket za oči, uši i rasplesane udove“.

Novi singl Fila Tilena objavljen je nakon dvogodišnje diskografske pauze, odnosno albuma „Predstava Počinje“ koji je promovirao s preko stotinu koncerata diljem regije. Krajem 2016. gostovao je u showu „Tvoje lice zvuči poznato“ u koji je ušao na vlastitu inicijativu i jedini je izvođač koji nije pozvan od strane produkcijske kuće, nego se sam pojavio na audiciji i na taj način dobio angažman.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X