Film o The Pixies: Brutalna iskrenost i uznemirujuća atmosfera

Dokumentarac ‘LoudQuietLoud: a film about the Pixies’ o kultnoj indie-rock četvorki iz Bostona legalno se našao na internetu.

LoudQuietLoud: a film about the Pixies

Trebalo je proći punih pet godina da se dokumentarac genijalnog imena “LoudQuietLoud: a film about the Pixies” u cijelosti i legalno nađe na YouTubeu. Film koji je, među ostalima, producirala i Kelley Deal, jednojajčana blizanka basistice Kim Deal, prati bend na američkoj turneji netom nakon ponovnog okupljanja Pixiesa poslije jedanaestogodišnjeg raspada u kojem su fanovi izgubili svaku nadu da će se reunion ikada više dogoditi.

Nije taj pesimizam bio bez pokrića; Pixiesi su se raspali naglo i ružno, nakon što je Charles Thompson aka Francis Black na radiju najavio da bend više ne postoji, ne obavijestivši prije toga svoje kolege iz benda. Trzavice i kreativna razilaženja između dva najveća ega dugo su bile primjetne, no eskalirale su kad je Kim počela posezati za bocom češće nego što se to sviđalo Blacku, vjerojatno frustrirana što njena kreativnost u Pixiesima nije dolazila do izražaja.

U dokumentarcu netom pomireni članovi benda otvoreno govore o svim  razlozima raspada, nimalo ne štedeći jedni druge, a brutalna iskrenost kojom su pristupili snimanju filma stvara uznemirujuću atmosferu koja fanove lišava svih iluzija o tobožnjem glamuroznom životu rock zvijezda. No, možda ipak najviše uznemiruje prizor s koncerta u kojem bubnjar David Lovering doživljava živčani slom na stageu, nakon što mu umire otac.

Ako vas kao idolopoklonike zanima priča ove genijalne indie četvorke, koja u privatnom životu gotovo i da nema ništa zajedničkoga osim ljubav prema glazbi, ili ako, nekim čudom, još niste imali priliku čuti kako zvuči bend koji je, prema Cobainovom priznanju, inspirirao nastanak Nirvane, svakako pogledajte ovaj film. Ali, zaboga, ne očekujte da će vas zabaviti.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=96BOXemuLHc&feature=share[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X