‘Filmovi koje volite’ i na otvorenom

Osim u kinu Forum, KIC-u i Studio-Galeriji KLET, kultne filmove možete pogledati i na krovnoj terasi Scene Ribnjak.

‘Trainspotting’ (foto: Promo)

Program Tuškanca u gostima tijekom srpnja moguće je pratiti i na otvorenom. Naime, za toplih ljetnih večeri i pod vedrim nebom, na krovnoj terasi Ljetnog kina Ribnjak prikazivat će se legendarni naslovi iz popularnog ciklusa Filmovi koje volite.

Projekcije na otvorenom održavat će se svakog ponedjeljka do kraja mjeseca s početkom u 21:30, a prvu je moguće pogledati već 8. srpnja kada je na rasporedu romantična drama “Prije zore” (1995.) fokusirana na slučajan susret mladog Amerikanca i Francuskinje u vlaku te njihov neplanirani provod u Beču.

Na platnu Ljetnog kina Ribnjak bit će prikazana i antologijska krimi-drama “Rašomon” (1950.) iz koje je izveden pridjev rašomonski kao sinonim za situacije u kojima je teško utvrditi objektivnu istinu, a slijedi ju “Annie Hall” (1977.) obilježena ironičnim odnosom Woodyja Allena spram visoke i popularne kulture.
Zadnja projekcija na otvorenom bit će “Ivanovo djetinjstvo” (1962.), debitantski film Andreja Tarkovskog te jedan od najsnažnijih krikova protiv rata u povijesti kinematografije.

Osim spomenutih projekcija na otvorenom, Tuškanac u gostima filmove koje volite u srpnju će prikazivati i na već dobro poznatim lokacijama u gradu. U kinu Forum, 13. srpnja u 21 sat, bit će prikazan crnohumorni “Trainspotting” (1996.) prepun šokantnih prikaza života mladih heroinskih ovisnika koji u Edinburghu izvode opasne psine i promatraju vlakove.

‘Kineska četvrt’ (foto: Promo)

U Kulturno informativnom centru (KIC) bit će prikazano pet naslova iz ciklusa. “Kineska četvrt” (1974.) s Jackom Nicholsonom kao detektivom u mreži korupcije do danas se smatra primjerom savršenog scenarija, kao i “Obitelj čudaka” (2001.) Wesa Andersona.

Snimljena prema istinitom događaju i s Alom Pacinom u glavnoj ulozi, “Pasje poslijepodne” (1975) napeta je priča o neuspjelom pokušaju pljačke banke. Psihološka melodrama “Sve o mojoj majci” (1999.) posveta je Pedra Almodóvara djelu “Tramvaj zvan žudnja”, dok je “Ponoćni kauboj” (1969.) poznat po motivu snažnog prijateljstva između straight i gay likova uslijed pokušaja dostizanja američkog sna.

U suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, 17. srpnja s početkom u 21:30, u Studio-galeriji KLET, održat će se besplatna projekcija Godardovog debija “Do posljednjeg daha” (1960.), ključnog djela francuskog novog vala koje je izvršilo ogroman utjecaj na filmske autore širom svijeta.

Raspored svih projekcija dostupan je na stranicama Kina Tuškanac.

Ulaznice za projekcije na Ljetnom kinu Ribnjak moguće je kupiti putem interneta ili na blagajni Centra mladih Ribnjak koja se otvara sat vremena prije početka projekcije. Ulaznice za projekcije na drugim lokacijama moguće je kupiti online putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni kina domaćina koja se otvara sat vremena prije početka projekcije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X