FKA twigs pokrenula prvi Instagram magazin

Britanska pjevačica FKA twigs poznata je po eksperimentima, kako u glazbi, tako i u drugim oblicima umjetnosti. Ona i producent Oneohtrix Point Never su krajem prošle godine pokrenuli jedinstven projekat AVANTgarden koji u osnovi predstavlja online magazin koji se distribuira preko Instagrama.

  • 2
    Shares
FKA twigs – AVANTgarden (Foto: Promo)

Ovog mjeseca objavljen je treći broj u vidu grafičke novele „MEATSPACE” a kako to izgleda možete pogledati na istagram profilu FKA twigs.

Koncept grafičke novele „MEATSPACE” razvili su FKA twigs i Oneohtrix Point Never, a za ilustracije je bio zadužen umjetnik koji djeluje pod pseudonimom Icky H. Radnja novele smještena je u distopijsku budućnost gdje su produkti umjetne inteligencije ubili većinu ljudskog roda poštedjevši samo umjetnike među kojima je i glavna junakinja ove priče Anomalie koja je ujedno i naratorica, a kojoj glasi pozajmljuje FKA twigs.

Magazin AVANTgarden je odgovor na globalni trend društvenih mreža i, po reijčima autora koncepta, primjer toga kako će magazini izgledati u skorijoj budućnosti. Svako od dosadašnja tri izdanja istražuje ideje i iskustva FKA twigs i predstavlja platformu za suradnju, inovaciju eksperimentiranje i kreativni razvoj u svijetu glazbe, slikarstva, mode, fotografije, poezije i drugih oblika umjetnosti. FKA twigs će za razvoj ovog novog koncepta biti nagrađena Webby nagradom za specijalno dostignuće.

  • 2
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X