‘Forest Giipuja’, čarolija šumskog koncerta u drvenom pakiranju

Nakon dva nosača zvuka ‘Giipuja” i “Gerbaz Giipuja”, Damjan Grbac je sa svojim suradnicima pripremio je novi projekt, ‘Forest Giipuja’. Posrijedi je organski spoj glazbenog, tradicijskog i geografskog, koji će biti predstavljen 19. lipnja, u 20 h, u koncertnoj dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu, uz slobodan ulaz.

'Forest Giipuja' (Foto: Marin Aničić)
‘Forest Giipuja’ (Foto: Marin Aničić)

Izdanje, koje objavljuje izdavačka kuća Menart, biti će dostupno ekskluzivno na USB memory sticku te, uz audio snimku u najvišoj kvaliteti, u posebno dizajniranom drvenom pakiranju donosi čaroliju šumskog koncerta u Full HD formatu. Uz audio i video snimke, „Forest Giipuja” nudi i tekstualne priloge i fotografije sa sessiona u nesvakidašnjem ambijentu.

„Forest Giipuja” dolazi u formatu posebno dizajnirane CD kutije, što daje jasno do znanja da se radi o glazbenom projektu, i donosi poseban doživljaj ambijentalne glazbe snimljene na samom izvoru, u šumi. Kao što je i sam projekt vrlo povezan s prirodom i šumom Istre i Primorja, tako su i kutijice napravljene od drva oraha koji je vrlo interesantan materijal i odlično se spaja sa projektom, tim više što se radi o drvu iz područja u kojem je i nastala glazba koja je motiv projekta. Tek nekoliko primjeraka ovog izdanja biti će i u drvu trešnje kao posebno izdanje. Na ideji i realizaciji ovakvog projekta svakako moram zahvaliti Igoru Modriću, Tiboru Šehtlu, Gregoru Bogdanoviću, Ivanu Juretiću, Tihomiru Pruši i svima koji su svojim trudom pridonjeli da se isti realizira,“ kaže idejni začetnik Damjan Grbac.

'Forest Giipuja' (Foto: Marin Aničić)
‘Forest Giipuja’ (Foto: Marin Aničić)

Grbac i njegovo glazbeno društvo još jednom će bogato kulturno i tradicijsko naslijeđe Istre i Primorja prezentirati jezikom suvremenog jazza, ovaj put transponirajući nas na samo vrelo nadahnuća, u stoljetnu šumu Parka priroda “Učka” koja je poslužila kao pozornica i studio u kojem su kontrabasist Damjan Grbac, bubnjar Tonči Grabušić, saksofonist Andreas Marinello i violinist i sopilist Marko First priredili koncert za vilenjake, šumske stvorove, strašna bića i ponekog začuđenog planinara, i sve to audio i video snimili. Kadrovi prirode i zvuk akustičnih instrumenata u šumskom ambijentu rezultirali su stvaranjem prirodnog amalgama.

Po koncertnoj promociji uslijedit će turneja, svojevrsni povratak Forrest GIIPUJ-e u civilizaciju, a poznati su i prvi datumi ove ambijentalne avanture:

23.07.2017. – Grožnjan – Jazz is Back
01.08.2017. – Kastav – Kastafsko kulturno leto
06.08.2017. – Vrbnik – Ribarnica Jazz Fair
16.08.2017. – Umag – Umag-o jazz & ethno

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X