‘Fornifikacija’ – Priča o Red Hot Chili Peppers i u Hrvatskoj

Kako je bend koji nastao iz šale postao jedna od nezaustavljivih glazbenih sila? Fornikacija: Priča o Red Hot Chili Peppers, najprodavanija biografija benda, do sada neobjavljena u nas, donosi odgovor na ovo pitanje.

Fornifikacija - Priča o Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers pretrpjeli su smrt, ovisnosti, stalne promjene u sastavu benda i uz sve to uspjeli su stvoriti neka od najbitnijih djela moderne glazbe u posljednja tri desetljeća. Fornikacija prati članove benda od nesigurnih početaka, iz dana kada su bili samo punkeri zaljubljeni u funk, do njihovog današnjeg statusa dostignutog nizom hitova, rasprodanih turneja i višemilijunskih naklada albuma. Knjiga donosi cjelovitu priču o Peppersima, punu detalja, kroz riječi članova benda i razgovore sa njihovim prijateljima, partnerima, producentima, suradnicima, menadžerom, kolegama i drugim sudionicima događaja koji su pratili bend. Od njihovih prvih susreta u jednoj losangeleskoj srednjoj školi, kroz odrastanje, smrt, padove, neslogu, seks, droge i rock’n’roll, pa sve do njihovog uskrsnuća, koje je dovelo do internacionalnog uspjeha sa albumima poput “BloodSugarSexMagik”, “Californication” i “By The Way” koji su definirali njihovu karijeru. Njihov razvoj pratio je Jeff Apter, vodeći australski publicist, autor 12 biografija i dugogodišnji novinar i urednik popularnog magazina Rolling Stone .

Knjiga ”Fornifikacija: Priča o Red Hot Chili Peppers” u prodaji je u knjižarama i CD shopovima, a  može se naručiti na www.dallasmusicshop.com po cijeni od 99,90 kuna ili u paketu s albumom ”Greatest hits” po cijeni od 142,00 kuna

Dallas Records pokrenuo je Pop Up biblioteku, ediciju kojoj je ideja predstaviti mnoštvo naslova s područja glazbe i pop kulture, promovirati domaće autore i publici ponuditi relevantne, aktualne i zanimljive inozemne naslove s područja publicistike, esejistike i proze. ‘Fornifikacija’ – Priča o Red Hot Chili Peppers prvi je naslov Pop Up biblioteke.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X