Françoise Hardy najavila novu ploču nakon 6 godina

Francuska kantautorica Françoise Hardy najavila je izlazak svog 24. albuma, ‘Personne D’autre’, prvog studijskog izdanja nakon 6 godina.

  • 9
    Shares
Françoise Hardy 1969. godine (izvor: Wikipedia)

Album će svjetlo dana ugledati 6. travnja, a ploča će, koliko je Hardy objavila, sadržavati istinski žanrovski miš maš. Slijedi nam, između ostalog, obrada klasika Michaela Bergera “Seras-tu Lá”, adaptacija singla “Sleep”, finskog alternativnog rock benda Poets of the Fall, ali i Hardyičin izlet u engleski jezik s pjesmom Yaela Naïma, “You’re My Home”.

“Album se praktički sastavljao sam od sebe”, priznala je Hardy, “sve pod ravnanjem producenta Ericka Benzija bez kojeg ovaj album ne bi bio ni u pola od onoga što na kraju jest”.

Podsjetimo, Hardy je prvi album “Tous Les Garçons Et Les Filles” objavila daleke 1962. godine, a kultni status u francuskoj pop kulturi od 60-ih naovamo potvrdila je brojnim angažmanima u filmskoj, glazbenoj i modnoj industriji. U svojoj bogatoj karijeri surađivala je, između ostalih, sa Sergeom Gainsbourgom, Leonardom Cohenom, Patrickom Modianom, a Bob Dylan joj 1964. posvećuje i pjesmu “Some other kinds of songs” koja je mjesto pronašla na poleđini covera  “Another Side of Bob Dylan “.

  • 9
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X