‘Freddy Krueger’ dolazi u susjedstvo

Slovenski Grossmann Fantastic Film and Wine Festival koji se održava od 9. do 16. srpnja u Ormožu i Ljutomeru dovodi Roberta Englunda i Jacka Sholdera.

  •  
  •  
Robert Englund i Jack Sholder (Izvor: Grossmann Fantastic Film and Wine Festival)

S likom Freddyja Kruegera, Robert Englund stvorio je jednog od najpoznatijih horor negativaca u povijesti filma. Freddy stoji rame uz rame s bezvremenskim filmskim čudovištima kao što su Fantom iz opere ili Frankensteinovo čudovište i postao je globalni fenomen pop kulture.

Godine 2021., film “A Nightmare on Elm Street” (1984.) je Kongresna knjižnica odabrala za očuvanje u Nacionalnom filmskom registru Sjedinjenih Država kao “kulturno, povijesno i estetski značajno ostvarenje”. Robert Englund glumio je u više od 80 filmova i brojnim TV serijama, a trenutno ga možete gledati u posljednjoj sezoni TV serije “The Stranger Things”.

Oba gosta bit će počašćena prigodnim retrospektivama i majstorskim tečajevima, a na završnoj svečanosti festivala uručit ćemo im počasna priznanja. Jack Sholder bit će i predsjednik žirija za glavnu festivalsku nagradu Vicious Cat za najbolji dugometražni film.

Filmski program 18. Grossmann Festivala također će sadržavati posebnu počast 100. obljetnici “Nosferatua”, retrospektivu južnokorejskih horor filmova, te izbor nekih od najboljih aktualnih žanrovskih filmova iz cijelog svijeta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X