Future Islands objavili album ‘As Long As You Are’

Baltimorski bend Future Islands, alt rock/sinthpop zvuka, izdali su svoj šesti album pod nazivom ‘As Long As You Are’ za 4AD.

Future Islands (Foto: promo)

Tema albuma je osvrt na prošlost, s pogledom u budućnost i suočavanjem sa starim demonima, prigrlivši novu nadu. Ovim albumom o povjerenju, pun iskrenosti, iskupljenja i prepuštanja – Future Islands zacjeljuje stare rane kako bi se zatvorila bolna životna poglavlja.

Da je ovo novo razdoblje za bend pokazuje i činjenica da je osnivački trio kao stalnog, četvrtog, člana primio perkusionistu Mikea Lawrya, koji im je bio bubnjarska podrška na turnejama još od 2014. godine.

Osim prvog singla “For Sure” objavljenog u lipnju ove godine, na albumu se nalazi još deset pjesama. Između ostalih i “Thrill”, objavljen u kolovozu, zatim “Moonlight” izdan sredinom rujna, “Born in a War”, objavljena početkom listopada.

Energija Future Islands najbolje se doživljava na koncertima. Tijekom desetljeća uzastopnih turneja, imali su više od tisuću koncerata. Njihov 1235. koncert, zapravo je bio globalni live stream događaj pod nazivom „A Stream of You and Me”. Snimljen je u Marylandu s unikatnim light show kreacijama Pierrea Claudea (umjetnik svjetla koji je radio za The Strokes, Phoenix, Gesaffelstein). To je u isto vrijeme bila i premijera ovog dugoočekivanog albuma, kao i njihov jedini koncert u 2020. godini.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X