Garage In July objavio singl ‘Trijem za ples’

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, predstavlja svoj novi singl ‘Trijem za ples’ kojim najavljuju skorašnji izlazak EP-a ‘Sjaj u blatu’ u izdanju Croatia Recordsa. Nastali su 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa i želja im je stvarati i prašiti rock ‘n’ roll dok god su živi te prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte.

Garage In July (Foto: Marina Filipović Marinshe)
Garage In July (Foto: Marina Filipović Marinshe)

Bilo ih je četvero, a sad ih je troje: Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP “Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll”, “Live at RIBA” za Slušaj Najglasnije!, LP ‘7’ i “Imaš li strasti?!” za Dirty Mojo Records te singlove “Imaš li strasti” i “Buntovnik ljubavi” za Croatia Records.

Glazbu, tekst i aranžman pjesme “Trijem za ples” potpisuje cijeli bend, za miks je zaslužan Ivan Podoreški, a master je uradio Goran Martinac. Priča o pjesmi “Trijem za ples” ide ovako: Bagi sluša Elmorea Jamesa i igra se sa D štimom na gitari. Igor uči svirati bossanovu na bubnju. Bojan priča Mati o čovjeku koji lupa nogom u trijem. Mate govori da to može biti samo Ray Charles. Kad su se Bagi, Igor i Bojan tjedan dana poslije našli, nastao je “Trijem za ples”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X