Gentleman: Puno radio i TV postaja želi glazbu bez oštrice

Intervjuom s Jimmyjem Cliffom ovaj tjedan je počeo u znaku reggaea, pa je red da i nastavimo u tom tonu. Na redu je Gentleman.

Evolucija nije gotova, ima još puno posla i mislim da bi idući korak mogao biti spiritualnog karaktera. - Gentleman (Foto: Walter Thompson)

Za sebe tvrdite da ste vjernik i da vjerujete u Boga, ali ne kroz niti jednu postojeću službenu religiju. Možete li to precizirati?

Gentleman: Moj Bog je unutrašnji duh. Vjerujem u Boga i znam da je on svuda oko nas. Pogledajte ljepotu oko nas. Prirodu, izlaske i zalaske sunca… Teško je ne vjerovati da iza toga ne stoji Bog. Također vjerujem u našu unutarnju dobrotu. Postoji duh ili određena veza koja nas sve spaja. Živimo u 2011. i dalje imamo puno problema, ali također imamo i puno šanse da ih riješimo. Još uvijek vjerujem u dobro. Mislim da evolucija nije gotova i da ima još puno posla i mislim da bi idući korak mogao biti spiritualnog karaktera. To je šansa koju imamo, ne znam hoćemo li je ikada realizirati, ali dokle god postoji nada i vjera imamo razloga za ići naprijed.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HocOIrbIJZ0[/youtube]

Kažete da vjerujete kako bi sljedeći evolucijski korak trebao biti spiritualni, kako onda tumačite i daljnju ljudsku potrebu igranja uloge Boga?

Gentleman: Puno ljudi se igra Boga, a opet ima puno i onih koji to ne čine. Univerzalno gledano uvijek postoji balans. Kad se taj balans poremeti javljaju se posljedice, ali te posljedice nas također uče mnogim stvarima. Mi smo bića situacije i prilagodbe. Nekada se razmišljalo da su stvari crne ili bijele. S vremenom se pokazalo da nije ni sve sivo. Sada je nekako svima puno jasnije da je sve puno kompliciranije i kompleksnije. A i ta evolucija u shvaćanju je veliki korak. To je i znak da nam je pružena šansa.

Saznajte više: Jamiroquai razdrmali indie raspoloženje na Jarunu

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X