Gerard Butler tuži produkciju filma ‘Olympus Has Fallen’ za 10 milijuna dolara

Glumac tvrdi da su Nu Image i Millennium Films ‘podcijenili vlastite prihode i dobit za više od 11 milijuna dolara’.

Gerard Butler (Foto: Wikipedia)

Gerard Butler podnio je tužbu protiv produkcijskih kuća Nu Image i Millennium Films, tvrdeći da mu duguju 10 milijuna dolara dobiti od akcijskog filma “Olympus Has Fallen” iz 2013. godine.

Tužba je podnesena u petak 30. srpnja Višem sudu u Los Angelesu, s optužbama za prijevaru, kršenje ugovora, kršenje implicitnog ugovora o dobroj vjeri i poštenom poslovanju te namjerno miješanje u ugovorne odnose i računovodstvo protiv producenata filma.

U podnesku se tvrdi da su Nu Image i Millennium Films “podcijenili vlastite prihode i dobit za više od 11 milijuna dolara, uključujući i to što nisu prijavili otprilike 8 milijuna dolara isplata višim izvršnim direktorima”. Brojke se temelje na neovisnoj reviziji koju su proveli Butler i njegov pravni tim.

“Olympus has Fallen” objavljen je u ožujku 2013., zaradio je 170 milijuna dolara diljem svijeta s proračunom od 70 milijuna dolara. Uslijedio je nastavak “London Has Fallen” 2016. (koji je zaradio 206 milijuna dolara s proračunom od 60 milijuna dolara), te “Angel Has Fallen” 2019. (koji je zaradio 146 milijuna dolara s proračunom između 40 i 80 milijuna dolara).

U sva tri filma Butler igra glavnu ulogu Mikea Banninga, agenta tajne službe sa zadatkom da spasi visokopozicionirane političare od atentata. Tri dodatna filma u franšizi “Has Fallen” najavljena su 2019., a Butler se vraća.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X