‘Get real!’ – poziv beogradskog Miksera dizajnerima u regiji

Kulturna organizacija Mikser pokreće proizvodnju najboljima koji pobijede na natječajima ‘Ghost Project’ i ‘Young Balkan Designers’.

Mikser - Get Real!

Ovogodišnji  slogan natječaja glasi „GET REAL!“ („Budi realan!“). Pokretanjem nezavisne proizvodnje Mikser intenzivira svoje aktivnosti  u plasiranju projekata mladih dizajnera na tržište. „GET REAL!“ je poziv dizajnerima da preuzmu svoj dio odgovornosti, te društvene izazove i ekonomska ograničenja prihvate kao inspiraciju za rješenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima.

Namještaj, rasvijeta, elementi  interijera i novi materijali nastali reciklažom koji nude inovativna, ali prije svega racionalna rješenja svakodnevnih problema, biti će ocijenjeni po sljedećim kriterijima:

inovativne karakteristike proizvoda koje unapređuju kvalitet savremenog života

ergonomija

racionalni troškovi proizvodnje

proizvodni proces koji ne ugrožava okoliš

Projekti odabrani u prvom krugu biti će dio centralne izložbe u okviru  Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti i inovativnosti u Jugoistočnoj Europi. Mikser festival se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala, od 25. svibnja do 2. lipnja, 2012. godine.

Tokom 9 dana festivala, žiri na čijem čelu je priznati industrijski dizajner Konstantin Grčić odabrati će projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom „Mikser Design“.

Prošlo je šest godina rada na otkrivanju i promociji mladih talenata na području dizajna. Novi, značajan korak u podršci inovativnih dizajnerskih ideja, pokretanje je vlastite proizvodnje pod nazivom „Mikser Design“, u dvije proizvodne linije „Ghost“ i „Young Balkan Designers“.

Dizjaneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije i Srbije mogu konkurirati u regionalnoj kolekciji „Young Balkan Designers“. Pobjednici svih zemalja kvalificiraju se za međunarodnu kolekciju „Ghost Project“.

Tijekom 2012. godine, izložba odabranih prototipa za „Young Balkan Designers“ kolekciju biti će na turneji po važnim regionalnim dizajnerskim događajima i sajmovima, kao što su: Vienna Design Week, Budapest Design Week, D Day u Zagrebu, Sofia Design Week, Skopje Design Week itd.

Međunarodni natječaji ”Ghost Project” i ”Young Balkan Designers” otvoren je 15. veljače i traje do 31. ožujka 2012.

Saznajte više: Beogradski Mikser – spoj sajma, umjetnosti, dizajna i noćnog provoda

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X