GK Jabuka gradonačelniku Bandiću: Savjetujemo Gradskoj upravi da svoje ‘rođake’ drže podalje od Jabuke

Bandić optužio GK Jabuku da duguje gradu 130.000 kuna, klub demantirao i iznio detalje o ‘reketu’ koji je bez ugovora nametnut u siječnu ove godine.

GK Jabuka
GK Jabuka

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na gradskoj skupštini: “Gospoda koja vode Jabuku dužni su Gradu 130 tisuća kuna. Prostor koriste besplatno, protupravno i on je uzurpiran. Dao sam nalog za iseljenje kluba. Grad neće ugasiti Jabuku i nemojte dezinformirati javnost. Klub će voditi onaj se javi na natječaju i zadovolji uvjete. Jabuka je 1998. godine prenesena na Grad Zagreb. Grad je vlasnik Jabuke, terasa koja se koristi bespravno u vlasništvu je škole”, te je odbacio SDP-ov prijedlog da se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine uvrsti rasprava o stanju zagrebačkog Glazbenog kluba Jabuka.

Odgovor od voditelja GK Jabuke, Marina Viduke Stiva demantira Bandićeve izjave o bilo kakvom dugu kluba prema ikome, pa tako i prema Gradu.

Vlastovnica GK Jabuke
Vlastovnica GK Jabuke

“Žao nam je da gradonačelnika njegovi suradnici uporno obmanjuju. Bit će da im uhljebljeni “rođaci” baš nisu vješti u “rješavanju papira”. Naime, kao što se može vidjeti iz priloženog: da, Grad Zagreb se doista pokušao upisati na zemljište te 1998. u doba zatvaranja kluba, ali mu to nije uspjelo. Možda rođaci ne čitaju crvena slova u Vlastovnici jer im vjera ne dopušta, pa im je taj dio promakao, a možda iz čistog straha obmanjuju poslodavca. Stoga savjetujemo Gradskoj upravi da svoje „rođake“ drže podalje od Jabuke. Jer narodna mudrost koje voli naš gradonačelnik kaže: ne pada Jabuka daleko od stabla. U svojih 48 godina postojanja, Jabuka se borila protiv svih oblika netolerancije, nasilništva i primitivizma i tako će nastaviti i dalje. Jer Jabuka nije samo klub, Jabuka je način života, ali vi to nikada nećete shvatiti,” piše u izjavi koju potpisuje Viduka.

Kako navodi Telegram.hr,  “reketarenje” Jabuke započelo je u siječnju 2016. godine kad su počele dolaziti uplatnice za najam prostora s čak 750 posto većim iznosom spram prijašnjeg, a da prethodno nije bio potpisan nikakav novi ugovor ili bar obrazloženje. Jedino obrazloženje uslijedilo je nakon toga, ono da je prostor uzurpiran i da ga treba iseliti, obzirom da su iz kluba nastavili plaćati cijenu najamnine koju je definirao ugovor potpisan s gradom iz 2001. godine, kako im je, uostalom, preporučio i odvjetnik. Grad je zbog toga pokrenuo sudski spor koji je i dalje u tijeku.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X