GK Jabuka gradonačelniku Bandiću: Savjetujemo Gradskoj upravi da svoje ‘rođake’ drže podalje od Jabuke

Bandić optužio GK Jabuku da duguje gradu 130.000 kuna, klub demantirao i iznio detalje o ‘reketu’ koji je bez ugovora nametnut u siječnu ove godine.

GK Jabuka
GK Jabuka

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je na gradskoj skupštini: “Gospoda koja vode Jabuku dužni su Gradu 130 tisuća kuna. Prostor koriste besplatno, protupravno i on je uzurpiran. Dao sam nalog za iseljenje kluba. Grad neće ugasiti Jabuku i nemojte dezinformirati javnost. Klub će voditi onaj se javi na natječaju i zadovolji uvjete. Jabuka je 1998. godine prenesena na Grad Zagreb. Grad je vlasnik Jabuke, terasa koja se koristi bespravno u vlasništvu je škole”, te je odbacio SDP-ov prijedlog da se na dnevni red sjednice zagrebačke Gradske skupštine uvrsti rasprava o stanju zagrebačkog Glazbenog kluba Jabuka.

Odgovor od voditelja GK Jabuke, Marina Viduke Stiva demantira Bandićeve izjave o bilo kakvom dugu kluba prema ikome, pa tako i prema Gradu.

Vlastovnica GK Jabuke
Vlastovnica GK Jabuke

“Žao nam je da gradonačelnika njegovi suradnici uporno obmanjuju. Bit će da im uhljebljeni “rođaci” baš nisu vješti u “rješavanju papira”. Naime, kao što se može vidjeti iz priloženog: da, Grad Zagreb se doista pokušao upisati na zemljište te 1998. u doba zatvaranja kluba, ali mu to nije uspjelo. Možda rođaci ne čitaju crvena slova u Vlastovnici jer im vjera ne dopušta, pa im je taj dio promakao, a možda iz čistog straha obmanjuju poslodavca. Stoga savjetujemo Gradskoj upravi da svoje „rođake“ drže podalje od Jabuke. Jer narodna mudrost koje voli naš gradonačelnik kaže: ne pada Jabuka daleko od stabla. U svojih 48 godina postojanja, Jabuka se borila protiv svih oblika netolerancije, nasilništva i primitivizma i tako će nastaviti i dalje. Jer Jabuka nije samo klub, Jabuka je način života, ali vi to nikada nećete shvatiti,” piše u izjavi koju potpisuje Viduka.

Kako navodi Telegram.hr,  “reketarenje” Jabuke započelo je u siječnju 2016. godine kad su počele dolaziti uplatnice za najam prostora s čak 750 posto većim iznosom spram prijašnjeg, a da prethodno nije bio potpisan nikakav novi ugovor ili bar obrazloženje. Jedino obrazloženje uslijedilo je nakon toga, ono da je prostor uzurpiran i da ga treba iseliti, obzirom da su iz kluba nastavili plaćati cijenu najamnine koju je definirao ugovor potpisan s gradom iz 2001. godine, kako im je, uostalom, preporučio i odvjetnik. Grad je zbog toga pokrenuo sudski spor koji je i dalje u tijeku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X