Glazbeni servis Tidal u Hrvatskoj

Ljubiteljima glazbe u Hrvatskoj od ovog je tjedna dostupan još jedan digitalni glazbeni servis, Tidal, norveške tvrtke Aspiro koja je u vlasništvu repera Jay Z-ja.

Tidal

Među 70 milijuna pjesama dostupnih na Tidalu može se naći i repertoar članova Hrvatskog društva skladatelja kojeg u njihovo ime licencira HDS ZAMP – oni će, također, za korištenje svojih pjesama na ovom servisu ubuduće ostvarivati autorsku naknadu putem HDS ZAMP-a. Isplata prvih honorara vezanih za korištenje glazbe naših autora na Tidalu očekuje se u 2022. godini.

Riječ je, inače, o servisu koji svojim pretplatnicima nudi mogućnost streaminga glazbe u vrlo visokoj kvaliteti, a u ponudi je i jeftiniji, mp3 streaming glazbe, kao i besplatno probno razdoblje u trajanju od 30 dana.

Uz Tidal te već dostupne Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, digitalno tržište u Hrvatskoj sada već nudi širok raspon servisa za svačiji audiofilski ukus: ljubiteljima glazbe raspolaganju je legalan i vrlo kvalitetan izbor najpoznatijih svjetskih glazbenih servisa, deseci milijuna pjesama i albuma.

„Dolazak Tidala čini tržište digitalne glazbe još konkurentnijim. Sigurno je ipak da će od toga profitirati naši glazbeni kreativci, time će dobiti još jedan izlog svog glazbenog stvaralaštva i nove kanale prihoda”, ističe glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, te nastavlja: „U kriznoj godini za sve glazbenike, veseli vijest kako su digitalni prihodi svakako u uzlaznoj putanji. Njihov udio u ukupnim prihodima autora i dalje nije velik koliko bi trebao biti, no to se pouzdano mijenja. HDS ZAMP ovih dana završava obračun prihoda naših autora s digitalnih servisa i platformi u drugoj polovici 2020 godine. To će biti jedna od rijetkih dobrih vijesti u protekloj korona godini za naše članove i glazbenike, a detaljnije podatke objavit ćemo početkom travnja.”

>> Isprobajte Tidal

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X