God Is An Astronaut u Močvari – taoci pogrešne procjene

Koliko god dobar koncert God Is An Astronaut odsvirali u srijedu, ostaje gorak okus u ustima prouzročen činjenicom da su i izvođači i publika izgubili na pogrešnoj procjeni organizatora da se zbog slabije prodaje karata koncert prebaci iz Tvornice u Močvaru.

God Is An Astronaut u Močvari (Foto: Martina Dedović)

U Tvornici se barem može manipulirati prostorom velikog pogona, ali onako pretrpana Močvara ispunila bi i taj kompletan prostor sasvim ugodno. Ovako je bilo previše nezadovoljnih posjetitelja na vratima, jednih koji su otežano izlazili s koncerta odmahujući glavom jer nisu mogli uživati zbog gužve, i drugih koji su odmahivali glavom jer nisu mogli ući u prostor.

Bend je promovirao svoj lanjski album “Origins”, te je nastup otvorio s dvije pjesme sa istoga, „Weightless“ i „Transmissions“, prije nego su s „All Is Violent, All Is Bright“ krenuli u šetnju bogatim katalogom iz 12 godina duge diskografske karijere. A čini se da su momci u kreativnom zanosu, budući da smo imali priliku čuti i dvije sasvim nove pjesme, od kojih jednu čak i premijerno.

God Is An Astronaut u Močvari (Foto: Martina Dedović)

Među ostale vrhunce treba pribrojati „The Last March“ s novog albuma, kao i one starije poput „Echoes“ i „Fragile“. Najtužnije je što su najbolji trenuci koncerta u kojima bend svoje himnične instrumentale razvije do epske razine ostali u sjeni želje da ih se doživi u manje nesretnom ambijentu. Šteta.

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X