Goli Miley, Kim, Kuhar i Obama u novom spotu Dubioze kolektiva

Dubioza kolektiv osim što je poznata po dijeljenju svoje glazbe i ubiranja vrhnja najviše od koncerata i festivala, poznata je i po narativno zanimljivim videospotovima među kojima je najnoviji ‘Free.mp3 (The Pirate Bay Song)’ vjerojatno i najbolji uradak dosad.

Dubioza kolektiv - Free.mp3 (The Pirate Bay Song)
Dubioza kolektiv – Free.mp3 (The Pirate Bay Song)

Videospot “Free.mp3 (The Pirate Bay Song)” za novi singl Dubioza Kolektiva skinut je s prošlogodišnjeg EP-ja „Happy Machine“, a u njemu gostuju guza Kim Kardashian, gola Miley, Jamie Oliver i Barack Obama. Dakako, u vidu video-samplova na koje se Dubioza kritički referira i suprostavlja im balkansku politiku – džabe u babe!

Uradak je nastajao nekoliko mjeseci u režiji Salema Kapića Kantardžića i dostupan je u original i cenzuriranoj verziji. Momci su se našli tako na setu pornića s YouPorna, malo su manipulirali pregledima na servisu YouTube, poremetili Obaminu kampanju, oslobodili plavog ‘tića Twittera i zanjihali obnaženu Miley kako bi rekli da mjuza ne smije imati svoju cijenu.

Pjesma “Free.mp3 (The Pirate Bay Song”” posvećena je osnivačima stranice The Pirate Bay koji su uhićeni zbog svojih “digitalnih zločina”. Pjesma propitkuje autorska prava u digitalno doba, privatnost na internetu i slobodu informacija. Bend o njezinom nastanku rekao:
“Divimo se entuzijastima poput Wikileaksa, The Pirate Baya, ljudima poput Edwarda Snowdena koji se bore protiv vlada i velikih korporacija, ali ne za osobni profit nego zato što vjeruju u neke ideje, čak i po cijenu osobne slobode. Uvijek je inspirirajuće gledati ljude koji pronalaze način da nadmudre sistem.”

[youtube]https://youtu.be/EuQLMXyGQOE[/youtube]

Ovim singlom se najavljuje skori izlazak novog studijskog albuma Dubioze jednakog naziva kao i aktualni EP “Happy Machine” koji će se službeno biti objavljen 5. veljače 2016. godine. Osim sa web stranice grupe album će se moći skinuti i preko Pirate Bayja.

Necenzuriranu verziju pogledajte na Vimeo kanalu benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izdvojeno2

Idi na Vrh
X