Grammy formira radnu skupinu koja će sprječavati diskriminaciju žena u glazbenoj industriji

U očitom nastojanju da se opere od komentara koji su uslijedili nakon dodjele glazbenih nagrada Grammy, Neil Portnow, predsjednik Recording Academya najavio je osnivanje nezavisne radne skupine koja je za cilj uzela sprječavanje diskriminacije prema ženama u glazbenoj industriji.

  • 1
    Share
Grammy (Foto: Wikipedia)

Podsjetimo, Portnow je neposredno nakon završetka Grammya poručio kako žene valjaju „pojačati svoju igru, ako se namjeravaju takmičiti s muškarcima u glazbenom biznisu“. Pod pritiskom javnosti ubrzo je povukao izjavu koja se ocijenila spornom.

Nova izjava Portnowa glasi: „Nakon što sam se čuo s prijateljima i kolegama, razumijem bol koju je, nakon završetka posljednjeg Grammy televizijskog showa u nedjelju, prouzročio moj loš izbor riječi. Sada također shvaćam da se ovdje i ne radi tek o mojim riječima. Zato jer te riječi, iako ne odražavaju moje stvarno uvjerenje, nažalost odražavaju stvarno iskustvo žena u ovoj industriji. Želio bih pomoći da se to ispravi.“

Nezavisna radna skupina tako će „iz nezavisnog ugla“ pregledavati svaki aspekt onoga što Recording Academy čini kao organizacija ne bi li na taj način abolirala nesvjesne predrasude i prepreke koje ometaju napredak žena u glazbenoj zajednici.

  • 1
    Share

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X