Grammy formira radnu skupinu koja će sprječavati diskriminaciju žena u glazbenoj industriji

U očitom nastojanju da se opere od komentara koji su uslijedili nakon dodjele glazbenih nagrada Grammy, Neil Portnow, predsjednik Recording Academya najavio je osnivanje nezavisne radne skupine koja je za cilj uzela sprječavanje diskriminacije prema ženama u glazbenoj industriji.

Grammy (Foto: Wikipedia)

Podsjetimo, Portnow je neposredno nakon završetka Grammya poručio kako žene valjaju „pojačati svoju igru, ako se namjeravaju takmičiti s muškarcima u glazbenom biznisu“. Pod pritiskom javnosti ubrzo je povukao izjavu koja se ocijenila spornom.

Nova izjava Portnowa glasi: „Nakon što sam se čuo s prijateljima i kolegama, razumijem bol koju je, nakon završetka posljednjeg Grammy televizijskog showa u nedjelju, prouzročio moj loš izbor riječi. Sada također shvaćam da se ovdje i ne radi tek o mojim riječima. Zato jer te riječi, iako ne odražavaju moje stvarno uvjerenje, nažalost odražavaju stvarno iskustvo žena u ovoj industriji. Želio bih pomoći da se to ispravi.“

Nezavisna radna skupina tako će „iz nezavisnog ugla“ pregledavati svaki aspekt onoga što Recording Academy čini kao organizacija ne bi li na taj način abolirala nesvjesne predrasude i prepreke koje ometaju napredak žena u glazbenoj zajednici.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X