Green River Fest donosi ljetnu zabavu kod Hendrixovog mosta

Vraća se život na rijeku Savu uz bogati ljetni program.

Green River Fest (foto: Priroda za sve)

Obale rijeka u mnogim su gradovima mjesta druženja, zabave i trenutaka koji se dugo pamte. Nakon dvije uspješne godine, na livadu kraj Hendrixovog mosta, uz rijeku Savu, ponovno stiže Green River Fest i od 06.07. do 02.10. donosi bogat i atraktivan ljetni program. Od milja ga zovu najzelenijim festivalom, jer reupotrebljava prošlost, reducira sadašnjost i reciklira budućnost. Green River nova je generacija festivala, koji predstavlja iskorak u smjeru održive budućnosti te promovira i potiče razvoj zelenog turizma u našem gradu. Nudi Zagrepčanima i turistima atraktivan turistički doživljaj, usklađen s prirodom. Želja organizatora, udruge Priroda za sve, je vratiti život na rijeku, a kao inspiracija poslužila im je nekadašnja špica zagrebačkog ljeta – savsko kupalište i sunčalište. Posjetitelje očekuje solarna plaža sa solarnim tuševima i ležaljkama, kao i mnoštvo glazbenih poslastica. Prva od njih je koncert grupe Stampedo, 6.7. od 20.20 h, a u subotu 9.7. Od 21.21 h zeleni plesni podij preuzima legendarni DJ Fuki iz nekadašnjeg kluba Jabuka.

Tu su i brojne interaktivne radionice, izložbe, predavanja, gastro priče i sportske aktivnosti. Kultno i nekad vrlo popularno žensko savsko sunčalište – Babinjak 21. stoljeća zamišljen je srijedom kao ženski kružok, koji će ugostiti mnoge inspirativne, popularne i snažne žene, a ponekad će se pretvoriti u daske koje život znače. Prva gošća, koja i otvara festivalski program, stiže 6.7 oko 19 sati. Kornelija Benyovsky Šoštarić, popularna “vrtlarica” i autorica nekoliko knjiga, rado će podijeliti korisne savjete o uzgoju biljnih kultura i izradi mini vrtova. Babinjak očekuje i Mirelu Holy, zastupnicu i političarku, Danku Derifaj, nagrađivanu novinarku, a bit će tu još poznatih lica.

Ljubitelji kvizova zapisat će 10.07. i svratiti oko 20 h na prvi od niza glazbenih i filmskih kvizova “Sluha i igara”, by Marina Orsag & Sanja Pandurić. Poseban program namijenjen je najmlađima, kao i svima koji se tako osjećaju. Osim recikliranih radionica i predstava moći će provjeriti svoje vještine u badmintonu, odbojci, ragbiju na travi, stolnom tenisu i speedmintonu, pokušati svladati slackline, ili baciti belu, šnaps ili preferans.

Green River Fest (foto: Priroda za sve)

Lebdeću tematsku izložbu “Život na rijeci”, marljivo priprema desetak street art umjetnica. Oslikat će platna, koje je izradila udruga Humana Nova od komada starog tekstila. Ma gdje toga ima, gledate izložbu u zraku, a ona vam daje hlad? Ali to nije sve, jer na Green River stiže u obliku instalacije duge 8 metara i solarni slamnati som Jura. Izrađivat će ga 12., 13. i 14.7. udruga Slama Art sa umjetnikom Nikolom Fallerom u suradnji sa organizatorima festivala. Na repu će se nalaziti solarni paneli pa će, zahvaljujući sunčevoj energiji, svjetliti u mraku. Vjerujemo da će postati najpopularniji photo point Festivala. Svakako dođite provjeriti je li je som Jura bio samo legenda ili će to tek postati!

Posjetitelji će vruće ljetne večeri začiniti i gledanjem filmova pod zvijezdama, a u suradnji s Muzejom grada Zagreba u pripremi je i izložba Zagreb u razglednici s mnoštvom motiva s nekadašnjeg kupališta. ART BAZAR naziv je kutka namijenjenoga mladim umjetnicima, gdje će svakoga petka i tijekom vikenda izlagati i prodavati svoje radove, podržimo ih i ohrabrimo u njihovim umjetničkim kreacijama.

Silent party Before Sunrise novi je program festivala, koji će se održavati jednom mjesečno od 04 do 09 sati ujutro. Dočekujemo sunce uz rijeku, a potrebno je ponijeti vlastite slušalice, odabrati jednog od 3 DJ’a (elektronska, klasična i disco glazba) i pozdraviti prve sunčeve zrake u tišini.

Green River mjesto je gdje možete zakoračiti u budućnost, zaviriti u prošlost, no i uživati u sadašnjem trenutku. Očekujemo vas radnim danom od 18 sati do početka listopada, ako nam Sava bude naklonjena, a ulaz na događanje je besplatan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X