Grupa Diskodelija objavila album ‘U vremenu’ i najavila tri koncerta

Diskodelija, bend stasao pod utjecajem punka, noisea, new wavea i post rocka, novo je ime Dancing Bear kataloga, a ovih su dana lanisrali i debi album ‘U vremenu’. Uz sve to, nakon odličnih koncerata održanih u Zagrebu i Rijeci, Diskodelija najavljuje tri nova koncertna datuma.

Diskodelija 'U vremenu'
Diskodelija ‘U vremenu’

Diskodelija je četveročlani šibenski bend koji u postavi, Marko (bas gitara i vokal), Megi (klavijature), Rule (gitara) i Rade (bubnjevi), djeluje od jeseni 2013. godine.

Iako osnovani još 2009. godine, s ozbiljnijim autorskim radovima Marko, Rule i Rade, kojima se tada povremeno priključivao i Ante Stošić na drugoj gitari (Rade i Ante su članovi nekadašnjeg šibenskog benda Close distance), počinju raditi od 2011., a krajem ljeta 2013. spomenutoj trojki priključuje se Megi na klavijaturama i formira se Diskodelija u današnjem sastavu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q4Q6eTI5NbU[/youtube]

Zvuk Diskodelije mješavina je raznih glazbenih pravaca, od punka i noisea do new vawe i post rocka, a.uzori su im brojni: Pixies, The Cure, Joy Division… Fugazi, Girls Against Boys, John Spencer, Jesus Lizard, Big Black, The Fall, Sonic Youth…

Diskodelija je u prosincu 2013., u sklopu Žednouhih koncerata, nastupila kao predgrupa legendarnim Girls Against Boys u zagrebačkoj Močvari, da bi nakon toga dobili i poziv za nastup na ovogodišnjem Gričevanju. Između ta dva nastupa, Diskodelija je samostalno nastupila u klubu Azimut te je ove godine otvorila prvi SuperUho festival u Šibeniku dok je dobar dio vremena posvetila i snimanju materijala za svoj debi album koji je objavila izdavačka kuća Dancing Bear.

Pored albuma, grupa je najavila i tri koncertna datuma:

14. 11. Leila Records and Books, Beograd

15.11. CK 13, Novi Sad

21. 11. Mangan Rules, Šibenik

Saznajte više: Na probi s Diskodelijom prije turneje: Korak do slave

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X