Grupa Diskodelija objavila album ‘U vremenu’ i najavila tri koncerta

Diskodelija, bend stasao pod utjecajem punka, noisea, new wavea i post rocka, novo je ime Dancing Bear kataloga, a ovih su dana lanisrali i debi album ‘U vremenu’. Uz sve to, nakon odličnih koncerata održanih u Zagrebu i Rijeci, Diskodelija najavljuje tri nova koncertna datuma.

Diskodelija 'U vremenu'
Diskodelija ‘U vremenu’

Diskodelija je četveročlani šibenski bend koji u postavi, Marko (bas gitara i vokal), Megi (klavijature), Rule (gitara) i Rade (bubnjevi), djeluje od jeseni 2013. godine.

Iako osnovani još 2009. godine, s ozbiljnijim autorskim radovima Marko, Rule i Rade, kojima se tada povremeno priključivao i Ante Stošić na drugoj gitari (Rade i Ante su članovi nekadašnjeg šibenskog benda Close distance), počinju raditi od 2011., a krajem ljeta 2013. spomenutoj trojki priključuje se Megi na klavijaturama i formira se Diskodelija u današnjem sastavu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q4Q6eTI5NbU[/youtube]

Zvuk Diskodelije mješavina je raznih glazbenih pravaca, od punka i noisea do new vawe i post rocka, a.uzori su im brojni: Pixies, The Cure, Joy Division… Fugazi, Girls Against Boys, John Spencer, Jesus Lizard, Big Black, The Fall, Sonic Youth…

Diskodelija je u prosincu 2013., u sklopu Žednouhih koncerata, nastupila kao predgrupa legendarnim Girls Against Boys u zagrebačkoj Močvari, da bi nakon toga dobili i poziv za nastup na ovogodišnjem Gričevanju. Između ta dva nastupa, Diskodelija je samostalno nastupila u klubu Azimut te je ove godine otvorila prvi SuperUho festival u Šibeniku dok je dobar dio vremena posvetila i snimanju materijala za svoj debi album koji je objavila izdavačka kuća Dancing Bear.

Pored albuma, grupa je najavila i tri koncertna datuma:

14. 11. Leila Records and Books, Beograd

15.11. CK 13, Novi Sad

21. 11. Mangan Rules, Šibenik

Saznajte više: Na probi s Diskodelijom prije turneje: Korak do slave

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X