Grupa Ej Marks predstavlja se pjesmom ‘Balada o slonovima’

Beogadski sastav Ej Marks objavio je debitantski singl.

Ej Marks ‘Balada o slonovima’

Ej Marks za sebe kažu da su fluidni sastav: “Ovu grupu čine pre svega dragi ljudi, muzičari koji priskaču u pomoć pošto ih nešto u inicijalnoj ideji pesme povuče…”

Začudnost zvuka “Balade o slonovima” oslikava upravo tu raznovrsnost: šapati Milice Mitić i gitariste Nebojše Marića prepliću se sa ritam sekcijom koju čine jazz bubnjar Miloš Milosavljević i basist (učitelj i član sastava Kralj Čačka) Miladin Stojković (ovdje izrazito prog i hiphotitčki raspoloženi). Producent, prijatelj i punopravni član Ej Marksa je Ivan Petrović.

O nastanku pjesme, autor i gitarist bend Nebojša Marić kaže: „To je presretnuta poruka koju sam primio jedne noći na nepoznatom jeziku, putem telepatije. Tekst je zapravo moj pokušaj prevoda te poruke, a pošto sam se uplašio da nisam dobro to uradio, u drugom delu pesme sam pokušao da približim osećanje, odnosno da ispišem tu poruku pomoću zvuka gitare.”

Nakon prve pjesme grupa najavljuje i debitantski album prikladnog naziva “Ej Marks u luci čudesne zgode”, koji će objaviti do kraja godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X