Grupa Gretta objavila album ‘Kreteni’

Dvije godine nakon albuma ‘Vidim što vidim’, nominiranog i za Diskografsku nagradu Porin u kategoriji ‘Najbolji alternativni album’, zagrebački indie alter kvartet Gretta objavio je treći studijski album naslovljen „Kreteni“.

Gretta 'Kreteni'

Novi album donosi vedriji, otvoreniji i prštaviji zvuk koji je publika prepoznala već u najavnom singlu „Moderna“. Ovaj singl na primjeru djevojke u najboljim godinama govori o tome kako novo vrijeme, nova glazba, nove tehnologije,  novi načini zabave… gaze sve one koji ih ne uspijevaju savladati, a što je dakako, htjeli mi to priznati ili ne, ionako bitka s vjetrenjačama u kojoj neki ostaju kraće a neki duže, no bitka u kojoj definitivno ne mogu pobijediti.

Produkciju albuma potpisuje Srđan Sekulović-Skansi.

Dečki iz Grette odlučili su paralelno s predstavljanjem albuma u eter porinuti novi singl “Kaos“ za koji kažu: „Kaos na najbolji način predstavlja novi album, u produkcijskom i glazbenom smislu i suptilno progovara o vođenju ljubavi na javnom mjestu“.

Središnja promocija albuma održat će se u Malom pogonu Tvornice, 18. listopada, u sklopu festivala „Velika Rock Eksplozija #5“, nakon kojeg slijede koncerti diljem Hrvatske.

12.10. Čakovec, Podroom
18.10. Zagreb, Tvornica, Mali pogon
27.10. Makarska, Mirakul
02.11. Gospić, Harvester
03.11. Rijeka, Palach

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X