Grupa Grinded Grin najavljuje čak pet albuma videom ‘Terra’

Koprivnički eksperimentalni rock kolektiv Grinded Grin najavljuje seriju od pet albuma sa kroz video uradak ‘Terra’. Video je radio Argentinski umjetnik Paul ‘Alfie’ Argento, koji je vrlo slikovito prikazao čovjekovo uništavanje Zemlje.

Grinded Grin – Terra

Istoimeni album “Terra” je naime jedna 42-minutna pjesma pa je stoga ovaj video samo fragment cijelog koncepta.

Album, pa tako i ovaj isječak pretočen u singl, snimljen je u jednom “tejku” bez overdubbova i posprodukcije. Za Vrhovec Aleksandra, ovaj puta ideja je bila okupiti najpogodnije lokalne glazbenike za bilo koji scenarij improvizacije. Koncept snimke je bio zabilježiti feeling iz prostorije u kojoj svi sviraju skupa, te se nadovezuju jedan na drugog u zadanom trenutku, bez verbalnog dogovora. Vrhovec je svirao naizmjence gitaru i synth, dok je ostatak ekipe na albumu “Terra” bio; Igor Vidaković na bubnjevima, Leonardo Ivačić na bass gitari i Petar Unger na saksofonu, flauti i vokalu.

Grinded Grin ‘Terra’

Album “Terra” je prvi iz serije albuma koje je Grinded Grin pripremio, a planiraju ih izdavati jednom mjesečno kroz label Olde Scatch Records. Na kraju će svih pet albuma obuhvatiti kroz box set u fizičkom obliku.

Svi albumi su snimljeni na isti način, kroz ukupno tri sessiona (21. i 29. studenog 2020., te posljednji 4. siječnja 2021. godine). Svaki album je obuhvatio drugačiji koncept pa se tako i postava ovog koprivničkog glazbenog kolektiva svaki puta mijenjala. Za produkciju i mix je zadužen Aleksandar Vrhovec, a mastering je amerikanizirao Nathan Reiner.

Cijeli album “Terra” izlazi 26. veljače, a bit će dostupan samo na YouTubeu i Bandcampu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X