Grupa Svemir singlom ‘Snijeg’ zatvara krug

Zagrebački rock band Svemir imao je zanimljivu godinu. Kroz 2016. izdali su album ‘Male laži’, upisali pozitivne reakcije publike i kritike, predstavili ‘Dunjinu pjesmu’, imali bliski susret s policijom i održali čak dvije promocije istog albuma. Dok ulaze u šestu godinu postojanja zatvaraju jedan krug i predstavljaju pjesmu ‘Snijeg’. To je peti i ujedno posljednji singl s albuma za čiju je video priču zaslužan Doringo.

Svemir 'Snijeg'
Svemir ‘Snijeg’

Snijeg nije slučajno posljednja pjesma na albumu. Iako sadrži i pjesme drugačije tematike ili atmosfere, kroz cijele se „Male laži“ ipak najviše provlači lajtmotiv prolaznosti i krhkosti nekih bitnih stvari u životu: naših uvjerenja, životnih okolnosti, a osobito odnosa koje gradimo (i rušimo) s drugim ljudima.

Autorica glazbe je Zvonka Obajdin, na stihove Vjekoslava Majera.

“Sve počinje već s pjesmom “Male laži” koja otvara album, u kojoj sam ljuta i razočarana, objašnjava Zvonka, nastavlja se u sljedećoj “Iz daljine” u kojoj se ta ljutnja pretvorila samo u tugu a provlači se dalje albumom kroz spektar raznih osjećaja koji nastaju kada se ne uspijevamo razumjeti s ljudima koji nam nešto znače. No osjećaji poput ljutnje, razočaranja ili tuge ne mogu trajati zauvijek i na kraju se ipak pomiriš sa svime, vidiš stvari iz malo šire perspektive, staviš točku na prošlost, ostaviš ju iza sebe, kreneš dalje, ili možda zapravo opet ispočetka – zatvori se krug. I to je tema “Snijega”, zaključuje Zvonka Obajdin.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh