Grupa Žen objavila album ‘Sunčani ljudi’

Novi, treći album ženskog postrock-shoegaze kolektiva Žen ‘Sunčani ljudi’, objavljen je danas, 22. studenog u CD, LP i digitalnom format u suradnji s francuskim Vox Project i austrijskim Unrecords.

Žen 'Sunčani ljudi'
Žen ‘Sunčani ljudi’

“Sunčani ljudi” dolazi kao u flašicu uhvaćena i ispunjena esencija svih njihovih dosadašnjih izdanja. Zvuči kao manifest ljubavi prema filigranskom prepletanju različitih žanrovskih elemenata – hipnotičkih post-rockovskih repetativnosti, atmosferskih elemenata shoegaza na gitari, afektirane vokalne artikulacije alter-rocka devedesetih i srdačne eksperimentalnosti u krautrockovskom duhu. Njihova glazbena ekspresija ostaje psihodelična i sanjalačka, slična zvuku bendova poput Warpaint, War on Drugs, Lush ili Pinkshinyultrablast. Njihov zvuk sa teksturno bogatim gitarskim aranžmanima i troglasnim vokalnim harmonijama asocira na zlatnu eru gitarske muzike, pogotovo na epohalna izdanja kao što su “Loveless” My Bloody Valentine ili “Souvlaki” Slowdive.

Premijerna promocija albuma Žen će biti u Ljubljani 16. prosinca na festivalu Moonleejada 2017, gdje će nastupiti u društvu Moonleejevih sunčanih ljudi – Seine, Debeli Precjednik / Fat Prezident i Mašinko.

U početku 2018. godine Žen kreću na europsku turneju, u okviru koje će nastupiti i na festivalu Eurosonic Noorderslag 2018. Nakon povratka sa turneje sljedi i koncertna promocija u Zagrebu – u četvrtak, 8. veljače u Klubu Močvara.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X