Guns N’ Roses, The Cure i Joan Jett nominirani za Rock and Roll kuću slavnih

Gunsima se ne daje previše šanse jer im je ovo prva godina nominacija, za razliku od Joan Jett, jer glazbeni analitičari najavljuju kako bi 27. proslava ulaska u Rock and Roll kuću slavnih mogla proteći u znaku žena.

Guns N’ Roses ‘Welcome to the Jungle’ (Youtube/Vevo)

Guns N’ Roses, Heart, Joan Jett & The Blackhearts i The Cure novi su na listi ovogodišnjih nominiran imena za ulazak u Rock and Roll kuću slavnih, a vjerojatno će se s njima ove godine naći i Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Donna Summer i drugi.

O sudbini petnaest finalista odlučuje više od 500 glasača, a pet imena s najviše glasova ući će u „Hram rocka“ 14. travnja iduće godine na 27. po redu ceremoniji u Clevelandu u SAD-u. U prvom krugu nominiranih ove godine našli su se Small Faces/Faces, The Spinners, Rufus i Chaka Khan, Freddie King i reperi Eric B. & Rakim.

Pravilo ulaska u Rock and Roll kuću slavnih je da mora proći najmanje 25 godina od objavljivanja prvog izdanja autora ili grupe kako bi se uopće razmatrala nominacija. Dakle ovo je prva godina za Guns N’ Roses i Eric B. & Rakima.

Za razliku od njih Small Faces i Faces nikako da uđu u Kuću slavnih, a Ian McLagan, klavijaturist grupa koje su proslavile Roda Stewarta i Rona Wooda je za Billboard.com izjavio „kako je već krajnje vrijeme“ da grupe dobiju zeleno svjetlo za ulazak, a također se osjeća i pomalo uvrijeđenim što su dvije grupe nominarane „u paketu“, a ne zasebno. Rod Stewart i Ron Wood su već u Rock and Roll kući slavnih, Rod Stewart je ušao kao pjevač, a Ron Wood zahvaljujući tome što je član The Rolling Stonesa.

Američka glazbena blogerica Melinda Newman s Hitfix.com-a već je dala i predviđanja tko bi ove godine mogao ući u Kuću slavnih. Za grupe Small Faces i Faces vjeruje da će im se sreća ovog puta nasmiješiti, odnosno daje im 90 posto. Najviše šanse (čak 95 posto) daje Joan Jett & The Blackhearts.

Najmanje šansi za ovogodišnji ulazak daje Peppersima, Gunsima i grupi The Spinners.

Do sada su obično u prosjeku svake godine bila nominirana svega po dva ženska imena. Ovog puta ih je čak pet u kojima su žene pjevačice: Joan Jett, Heart, Chaka Khan (kao liderica grupe Rufus), i „povratnice“ Donna Summer i Laura Nyro. Stoga se može lako povjerovati da 27. ceremonija lako može proći u znaku rokerica.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X