Handsome Furs dolaze u Dubrovnik

Ekskluzivni koncert kanadske grupe Handsome Furs u Dubrovniku jedini je njihov nastup u Hrvatskoj.

Handsome Furs

Udruga mladih Orlando je, nakon nekoliko mjeseci pauze, u travnju u prostorijama svojeg kluba organizirala nekoliko zanimljivih koncerata. Ovogodišnja koncertna sezona počela je gostovanjem talijanske free-jazz grupe Mombu, a nastavila se koncertima grupe Kulturni Jogurt iz Ploča (koji su svirali Tribute to EKV koncert) te nastupima dubrovačkih grupa Embassy 516 i Podne Rogato.

Za sam kraj koncertnih aktivnosti u travnju Udruga mladih Orlando pripremila je pravu poslasticu. Naime, u četvrtak 28. travnja u Orlandu će nastupiti kanadska grupa Handsome Furs i Bernays Propaganda iz Makedonije.

Handsome Furs moglo bi se opisati kao indie/synth-punk bendom. Dolaze iz Kanade, a ovaj duo čine Dan Boeckner (član grupe Wolf Parade) i njegova supruga Alexei Perry. Već od početka svoje karijere Handsome Furs je skrenuo pažnju na svoj rad, a oba svoja albuma („Plague Park“, 2007. i „Face Control“, 2009.) objavili su za jednu od najznačajnijih američkih izdavačkih kuća, Sub Pop. Glazbu koju Handsome Furs sviraju časopis Rolling Stone je opisao kao ‘mutna verzija grupe The Cure koja rastura u nekom boemskom baru’. Handsome Furs su klupska atrakcija diljem svijeta, a koncert u Orlandu biti će im jedini koncert u Hrvatskoj u sklopu europske turneje na kojoj se grupa trenutno nalazi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MS5mbeXHOmo[/youtube]

Zajedno s Handsome Furs na ovom će koncertu nastupiti i Bernays Propaganda, makedonska disco-punk grupa koja je u protekle dvije godine oduševila svojim albumima „Happiness Mashines“ i „My Personal Holiday“. Bernays Propaganda odlično zvuče na albumima, a još bolje uživo u što se dubrovačka publika već mogla uvjeriti na njihovom koncertu prošle godine.

Početak je u 21:00 sati. Cijena ulaznice je 40 kuna.

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh
X