HBO-ova ‘Ekološka kuhinja’ u drugoj sezoni posjećuje Hrvatsku

Premijera sutra na HBO Max.

Zero Waste Chef (foto: HBO)

Druga sezona dokumentarne serije „Ekološka kuhinja“ (Zero Waste Chef) imat će premijeru 8. listopada na HBO Max streaming platformi. U novoj sezoni mladi ekolog Diego García Vega putuje Europom u potrazi za održivim inicijativama i s najboljim chefovima u svakoj zemlji pronalazi načine iskorištavanja prehrambenog otpada. Tim povodom će renomirani chefovi, uključujući Anu Grgić iz Hrvatske, Anu Roš iz Slovenije i Vanju Puškara iz Srbije, iznenaditi gledatelje nevjerojatnim kreacijama koje svode prehrambeni otpad na nulu.

Serija ima 12 epizoda u okviru kojih će Diego i njegov tim posjetiti 12 zemalja tijekom četiri godišnja doba: Hrvatsku, Grčku i Sloveniju tijekom ljeta, Španjolsku, Tursku i Srbiju tijekom proljeća, Rumunjsku, Češku i Slovačku tijekom jeseni te Finsku, Island i Bugarsku tijekom zimske sezone. Svako poglavlje detaljno će se baviti određenim problemom povezanim s prehrambenim otpadom. Nova epizoda u ponudi je svake subote, a epizoda snimljena u Hrvatskoj imat će premijeru 15. listopada.

Tijekom prikazanih putovanja bit će otkriveni projekti kreirani s ciljem da riješe konkretne ekološke probleme, ukazujući na to da male promjene mogu dovesti do boljeg i održivijeg okruženja. Gledatelji će od poznatih chefova saznati kako je moguće pretvoriti prehrambeni otpad u izvor novih iskustava i kako se određena hrana može ponovo iskoristiti.

Poruka koju „Ekološka kuhinja“ prenosi je sve aktualnija diljem svijeta. U Španjolskoj je već donesen prvi zakon o prehrambenom otpadu, koji promovira aktivnosti pomoću kojih se može izbjeći bacanje hrane u prehrambenom lancu, od berbe do samog konzumiranja. Promjene su počele, ali dug put i dalje predstoji. Prema službenim podacima, EU svake godine baci 87,6 milijuna tona hrane. Cilj je jasan: smanjiti tu cifru na nulu.

Protagonist serije Diego García Vega se bavi temama očuvanja životne sredine i održivosti na globalnom nivou. U Londonu je osnovao Zero Food Waste UCL, inicijativu u okviru koje je prikupljana odbačena hrana na njegovom sveučilištu uz pomoć brojnih volontera, a zatim distribuirana u prihvatilište za beskućnike. Nastavio je putovati kako bi se više upoznao s ekološkim problemima, radio je za UN na Jamajci i u Panami, na očuvanju morske bioraznolikosti na Karibima i zaštiti gradova od klimatskih nepogoda.

Epizode i datumi premijera:

8.10. – Španjoska (Pepe Solla)
15.10. – Hrvatska (Ana Grgić)
22.10. – Srbija (Vanja Puškar)
29.10. – Rumunjska (Bogdan Danila)
5.11. – Slovačka (Josef Breza)
12.11. – Slovenija (Ana Roš)
19.11. – Turska (Ebru Baybara Emir)
26.11. – Grčka (Tasos Mantis)
03.12. – Češka (Christian Chu)
10.12. – Bugarska (Filip Zahariev)
17.12. – Island (Gísli Matt)
24.12. – Finska (Albert Franch Sunyer, Carlos Henriques i Luka Balać)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X