HBO već nakon prve epizode odobrio drugu sezonu ‘Zmajeve kuće’

Vijest ne iznenađuje s obzirom na činjenicu da je premijera srušila HBO-ov rekord za najveću gledanost premijere ikada.

House of the Dragon (foto: HBO)

HBO odobrio je produkciju druge sezone serije “House of the Dragon”. Vijest ne iznenađuje s obzirom na činjenicu da je premijera srušila HBO-ov rekord za najveću gledanost premijere ikada. Samo u SAD-u se gotovo 10 milijuna ljudi uključilo na svim platformama prošle nedjelje, a HBO sada tvrdi da je ta brojka porasla na 20 milijuna nakon četiri dana reprodukcije.

“Više smo nego ponosni na ono što je cijeli tim “House of the Dragon” postigao s prvom sezonom,” rekla je Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO Programminga. “Naša fenomenalna ekipa prihvatila je velik izazov i nadmašila sva očekivanja, isporučujući seriju koja se već etablirala kao televizijski program koji morate pogledati. Veliko hvala Georgeu, Ryanu i Miguelu što su nas vodili na ovo putovanje. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti oživljavati epsku sagu o kući Targaryen u drugoj sezoni.”

Smještena 200 godina prije događaja iz HBO-ove serije “Igra prijestolja” i temeljena na knjizi “Vatra i krv” autora Georgea R.R. Martina iz svemira “Pjesma leda i vatre”, “Zmajeva kuća” prati priču o kući Targaryen.

Činjenica da je HBO potvrdio drugu sezonu nakon emitiranja samo jedne epizode pokazuje koliko vjere matična kompanija Warner Bros. Discovery ima u seriju prije bilo kakve značajnije reakcije gledatelja .

S 10 epizoda čija produkcija košta nešto manje od 20 milijuna dolara po komadu, “House of the Dragon” je dugogodišnji napor HBO-ovog tima predvođenog glavnim direktorom za sadržaj Caseyjem Bloysom da pronađu dostojnog nasljednika “Igre prijestolja”.

U “House of the Dragon” glume Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno i Rhys Ifans. Dodatna glumačka ekipa uključuje Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes i Savannah Steyn.

Martin je sukreirao seriju s Ryanom Condalom, koji je jedan od showrunnera uz redatelja “Igre prijestolja” Miguela Sapochnika. Dodatni izvršni producenti su Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt.

“House of the Dragon” emitira se nedjeljom na HBO-u i na HBO Maxu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X