HDS ZAMP neovlašteno srušio stranicu portala Reggae.hr!

Jutros je po nalogu HDS ZAMP-a bila ugašena stranica Reggae. hr, inače hrvatskog portala posvećenog reggae sceni i glazbi. O razlozima smo razgovarali s glavnom urednicom Ivanom Tolić.

Jutros su posjetitelji Reggae.hr ovo mogli vidjeti na zaslonu
Jutros su posjetitelji Reggae.hr ovo mogli vidjeti na zaslonu

Razlog zašto su iz HDS ZAMP-a kontaktirali internetskog providera portala Reggae.hr  i zatražili njegovo gašenje nalazi se u tome što HDS ZAMP želi domaće glazbene portale natjerati da mu plaćaju određeni paušal.

Naime kao što je već objašnjeno u tekstu: Kako je ZAMP odlučio stati na kraj nezavisnoj sceni, HDS ZAMP ne potražuje sredstva od YouToubea i sličnih servisa čiji sadržaj je i glazba, već žele nametnuti medijski reket nezavisnim portalima čiji sadržaj nije glazba, već o glazbi samo pišu.

Za HDS ZAMP su poveznice tj. linkovi i legalni embed kodovi razlog za naplatu određenih paušala, a ta praksa ne postoji nigdje u svijetu.

“Kad sam ih nazvala s pitanjem zašto su tražili gašenje portala Reggae.hr, iz ZAMP-a su mi rekli da nisu nigdje mogli doći do naših podataka kako bi nam poslali taj ugovor, iako su svi podaci jasno navedeni u impressumu Reggae.hr”, izjavila je Ivana Tolić, glavna urednica Reggae.hr, koja je također začuđena ZAMP-ovimi zahtjevom, obzirom da portal Reggae.hr nema svoje audio i video playere, već sav multimedijski sadržaj usmjerava linkovima na YouTube, Bandcamp, Soundcloud i druge stranice i portale koji nude glazbu kao sadržaj.

Nakon intervencije same glavne urednice kod internetskog providera, portal Reggae.hr je opet aktivan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X