Hrvatska glazbena nada Lada Obradović u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja

Lada Obradović, 28-godišnja Sisčanka, mlada je bubnjarka koja je ušla u najužu konkurenciju kalifornijskog natjecanja ‘Hit like a girl’.

Lada Obradović (Foto: Jennifer Scheler)
Lada Obradović (Foto: Jennifer Scheler)

Lada Obradović, talentirana hrvatska jazz bubnjarka predfinalom ježenskog bubnjarskog natjecanja „Hit like a girl“ u Kaliforniji, SAD. Ovo natjecanje od 2011. godine okuplja bubnjarke kroz online glasovanje i profilira najbolje glazbenice.

Na web stranici hitlikeagirlcontest.com nalazi se Ladina skladba “Kids of Glue” za koju je moguće glasati do 27. ožujka 2016. O najboljim natjecateljicama će odlučiti komisija sastavljena od svjetski poznatih bubnjarki pa je prestiž da i Hrvatska ima svoju kandidatkinju.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=42pI3VJEmsc[/youtube]

Lada se prijavila na natjecanje kako bi javnosti predstavila novi projekt s vlastitim kompozicijama pod imenom “Lada Obradovic Project”. Ono što pokreće ovu glazbenicu i daje joj inspiraciju su emocije. Skladba “Kids of Glue” govori o unutarnjoj tuzi i nemiru koji je susrela na ulicama gradova u kojima je svirala. Upravo ju je nada koju gaji za boljitkom navela da napiše ovu skladbu.

Lada Obradović je završila jazz akademiju u Grazu, a u švicarskom Bernu je upisala prestižni studij na kojem se opredijelila za umjetnički smjer jazz bubnja. Ova 28-godišnja Siščanka se može pohvaliti mnogobrojnim međunarodnim koncertima i projektima. U sklopu akademije imala je priliku učiti i raditi s poznatim jazz glazbenicima današnjice kao što su Billy Hart, Jeff Ballard, Bill Stewart, Jimmy Cobb, Don Menza, Fay Claasen, Curtis Fuller, John Hollenbeck, Benny Golson, Carla Bley, Steve Swallow i drugi. Poseban utjecaj na nju, ostavio je izvanredni i nezaboravni hrvatski vibrafonist Boško Petrović koji je postao i ostao njezin najvažniji glazbeni mentor i uzor.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh