Hrvatska premijera filma ‘Po čovika’ u Šibeniku

Nagrađivani kratkometražni igrani film “Po čovika”, redateljice Kristine Kumrić, nastao je suradnjom HAVC-a i Ministarstva branitelja preko natječaja “Jedna slika iz Domovinskog rata”.

po-covikaProjekcija je zakazana za petak 11. studenog u HNK Šibenik u 19 sati. Uz ekipu filma premijeri će nazočiti i ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar. Film je prošle godine sniman na šibenskom području, a glavne uloge tumače mlade Šibenčane Janja Avdagić i Leonarda Živković. U sklopu šibenske premijere, bit će prikazan i kratki video svih stranih i domaćih produkcija koje su snimane u Šibeniku, a bit će najavljeno i otvaranje filmskog ureda u Šibeniku.

Nacionalni projekt “Jedna slika iz Domovinskog rata” pokrenuli su HAVC i Ministarstvo branitelja RH 2013. godine, sa željom kreativnog uključivanja najšireg kruga sudionika rata i njihovih obitelji.  “Po čovika” nastao je po kratkoj priči “Povratak” Maje Hrgović, temeljene na osobnim iskustvima: u jesen 1991. godine u Dalmatinskoj zagori dvije djevojčice očekuju svoga oca, koji je posljednjih nekoliko mjeseci proveo kao ratni zarobljenik u logoru. Film je u rujnu imao svjetsku premijeru na prestižnom 41. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, unutar sekcije Kratki rezovi, a nedavno je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film u programu Meeting point 61. izdanja Filmskog festivala u Valladolidu.

Nakon premijere u Šibeniku “Po čovika” bit će prikazan i u natjecateljskom programu kratkometražnog filma 14. Zagreb Film Festivala koji će biti održan od 12. do 20. studenog.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X