Hrvatski sastav B’s FUNstallation kreće na osmodnevnu turneju po Kini

Od 22. rujna do 2. listopada ove godine B’s FUNstallation će održati osam koncerata u organizaciji Provincije Jilin i agencije Joy Titan Entertainment.

B's FUNstallation
B’s FUNstallation

Koncerti će se održavati u velikim koncertnim dvoranama i kongresnim centrima pred mnogobrojnom kineskom publikom, gdje će band prezentirati svoj autorski rad, ali i svoje aranžmane popularnih kineskih pjesama. Organizatori su poznati po ugošćavanju uglednih europskih komornih i simfonijskih orkestara, opernih ansambla, renomiranih solista i komornih sastava, ali i uglednih jazz imena. Band će održati koncerte duž cijele Kine, počevši na sjeveru u gradovima Mudanjiangu, Dalianu i Jilinu, te u središnjoj Kini u gradovima Shijiazhuangu i Nanchangu, sa zaključkom na krajnjem jugoistoku u Wuhanu i Liuzhou. Ovaj projekt su financijski pomogli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula i Istarska županija. Band na turneju odlazi u sastavu: Mario Bočić, tenor saksofon, Miron Hauser, trombon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Luka Žužić, klavijature, Nikola Jerković, električna bas gitara i Adriano Bernobić, bubnjevi.

Pod nazivom B’s FUNstallation (skraćenica od Baja’s) krije se šest glazbenika mlađe hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Zajednički projekt, u kojemu je kreativno ostvarivanje u potpunosti otvoreno i poticano od strane svakog njegovog kotačića, prirodno je izrastao na dugogodišnjem zajedničkom muziciraju i prijateljevanju u okviru HGM Jazz orkestra Zagreb, a kasnije zajedničkom profesionalnom putu u Jazz orkestru HRT-a, čiji su danas većim dijelom stalni članovi.

Band je tijekom studenog 2014. snimio, a 25. svibnja 2015. promovirao svoj autorski album prvijenac “Sixto” u izdanju nezavisne izdavačke etikete Destinatio Tokyo na kojem se nalazi osam kompozicija četvorice članova sastava.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X