Hvaljeni psych funk bend nemanja singlom ‘Dāw Yĕn’ najavljuje novi album

Albumom ‘Tarot Funk’ pulsko – zagrebački psych funk kvintet nemanja je prošle godine osvojio publiku i struku, a singlom ‘Dāw Yĕn’ najavljuju novo studijsko izdanje koje će svjetlo dana ugledati u petak, 17. srpnja ove godine.

nemanja (Foto: promo)

Ime singla inače na tajlandskom jeziku znači “hladna zvijezda”, a za master pjesme je zaslužan Luka Čapeta. Spot je režirao multimedijalni umjetnik i redatelj Dalibor Barić. Pjesmom s albuma “Cosmic Disco” nemanja najavljuje promjenu u zvuku i narativni nastavak priče koju su započeli na “Tarot Funku”.

“Prošli album opisuje raspad nemanjinog ega i početak njegovog “junakovog puta”, a “Cosmic Disco” ulazi u sljedeću fazu – njegovu “smrt” i unutarnju potragu. Album prati put reikarnacije opisanog u Tibetanskoj knjizi mrtvih, a spot za “Dāw Yĕn” prikazuje taj proces – put gdje nestaje vrijeme i prostor, gdje vanjsko nalikuje unutarnjem, a unutarnje vanjskom”, izjavio je Luka Šipetić, koji je album snimio u svome kućnom studiju tijekom ožujka i travnja ove godine.

nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ, synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji ,Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na home pageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X