I slavni producent Hal Willner umro od koronavirusa

Willner je producirao albume glazbenika kao što su Marianne Faithfull, Lou Reed, Bill Frisell i mnogi drugi.

Hal Willner (foto: Breeze Munson)

Američki producent Hal Willner poznat po radu na poljima glazbe, filma i televizije, umro je u ponedjeljak 6. travnja od posljedica vezanih za koronavirus. Willner je dan ranije navršio 64 godine.

Willner je najpoznatiji po uređivajnu niza albuma posveta, te organiziranja koncerata sa širokim rasponim glazbenika i muzičkih stilova uključujući jazz, klasiku, rock i Tin Pan Alley.

Willner je producirao albume glazbenika kao što su Marianne Faithfull, Lou Reed, Bill Frisell, Steven Bernstein, William S. Burroughs, Gavin Friday, Lucinda Williams, Laurie Anderson i Allen Ginsberg. Producirao je i koncert u čast Timu Buckleyju na kojemu je karijeru započeo Timov sin Jeff.

Naeki od najpoznatijih kompilacijskih albuma koje je uredio uključuju dvije posvete Kurtu Weillu, “Lost in the Stars” te “September Songs” na kojima se nalaze pjesme izvođača kao što su Lou Reed, Tom Waits, Nick CavePJ Harvey. U novije vrijeme producirao je i dvije popularne kompilacije gusarskih i mornarskih pjesama pod nazivom “Rogue’s Gallery”, kao i slavni koncert u čast Leonarda Cohena na kojem su snimljeni film i album “Leonard Cohen: I’m Your Man”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X