Ian McKaye i Minor Threat ponovno se okupili kako bi oživili kultnu fotografiju

Fotografija je inicijalno snimljena 1985. godine i nalazi se na coveru EP-a ‘Salad Days’.

  • 7
    Shares

 

Minor Threat (izvor: Wikipedia)

Ian McKaye i Minor Threat, odnosno osnivač Brian Baker, Lyle Preslar i Jeff Nelson ponovno su se okupili na, čini se, trijemu iste kuće gdje je 1985. godine nastala kultna fotografija benda koja je obilježila i njihov posljednji EP “Salad Days”, objavljen 1985., četiri godine od debitantskog albuma “Minor Threat”, kada bend faktički više nije ni postojao kao takav.

Brian Baker je fotografiju okačio na svoj Instagram profil gdje je, prikladno, i napisao posvetu: “Senior Threat”. Upitan kako je i zašto baš sada nastala fotografija, predstavnik McKayea i Nelsona, iz etikete Dischord Records, izjavio je: “Svakih par godina, ako se dogodi da se u isto vrijeme nađu u gradu, obavezno se okupe kako bi se podružili i ispričali. Jeffu Nelsonu pala je napamet ideja da bi bilo kul ponovno snimiti fotografiju na trijemu, s obzirom da to nisi učinili već zaista dugo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Senior Threat

Objavu dijeli Brian Baker (@brianbakers)

Podsjećamo, Minor Threat se kao bend raspao 1983. godine, nakon dva EP-ija (“Minor Threat” i “In My Eyes”) te studijskog albuma (“Out of Step”). Baker se 1984. godine pridružio Bad Religionu, a McKaye je 1987. osnovao Fugazi.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X