IDLES imaju novi singl ‘Car Crash’

Pjesma je inspirirana automobilskom nesrećom koju je preživio frontmen Joe Talbot.

  •  
  •  
Idles (Foto: Tom Ham)

Riječ je drugom singlu s nadolazećeg novog albuma “Crawler” koji će IDLES objaviti sljedeći tjedan tj. 12. studenog, a riječ je o nasljedniku prošlogodišnjeg albuma “Mono”.

Video “Car Crash” sadrži isječke automobilskih nesreća iz starih filmova, montirane zajedno kao jedan. Spot je kreirao Matthew Cusick, a uredio gitarist benda Lee Kiernan. Cusick je od 2001. kompilirao scene jurnjave automobilom iz američkih filmova tijekom 20. stoljeća i rekao je da njegov projekt sada ima “ono što mu je uvijek nedostajalo… ubojiti soundtrack”.

Sama pjesma je pak inspirirana iskustvom bliske smrti frontmena Joea Talbota u prometnoj nesreći. “To je užasan mamurluk – probuditi se ujutro i shvatiti udarce, kao, što, dovraga, radim sa svojim životom?”, objasnio je u priopćenju za javnost.

Mark Bowen, gitarist i koproducent IDLES-a na ploči, dodao je: “Željeli smo da bude što je moguće nasilnije kako bismo odrazili taj događaj. Prethodno smo snimili bubnjeve i stavili ih na vinil-acetat. Kad god ponovno vrtite acetat, jer je poput tekućine, svaki put se razgradi. Dotiče se stvari koje su prolazne i trenutne – čak i jedan udarac bubnja. To je kao sjećanje, kada je trenutak prošao i kad se uvijek iznova nosite s posljedicama, a one se preokrenu i promijene u nešto drugo.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X